suđenje sanaderu

Sanader očekuje Fazakasa da pobije Ježićeve optužbe

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Sanader očekuje Fazakasa da pobije Ježićeve optužbe
17.05.2012.
u 07:15
Ježić optužuje da je dio mita za Sanadera isplaćen preko tvrtki I. Fazakasa. Obrana tvrdi da je novac honorar za Ježića
Pogledaj originalni članak

Velik je dan za Ivu Sanadera i njegov braniteljski tim. Na klupi za svjedoke zagrebačkog Županijskog suda željno se iščekuje dolazak Imre Fazakasa, naftnog menadžera iz Mađarske, koji bi trebao baciti sumnju na riječi Roberta Ježića, krunskog svjedoka u procesu koji se protiv bivšeg šefa Vlade vodi zbog primanja mita od 10 milijuna eura od šefa mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija. Ne dođe li Fazakas, bit će to već drugi udarac za Sanaderovu obranu koja nastoji dokazati da je pet milijuna eura koje su ciparske tvrtke Hangarn Oil i Ceroma Traidings isplatile na račun Ježićeve tvrtke Xenoplast u Švicarskoj novac namijenjen upravo Ježiću za projekt Družba Adria te da nije riječ o mitu za Sanadera.

Ježić je USKOK-u pa potom i pred vijećem suca Ivana Turudića kazao kako je Imre Fazekas operativno proveo isplatu novca nazvavši ga Hernadijevim čovjekom.

Fazakasa su ispitali i mađarski istražitelji za istrage koja je pokrenuta u srpnju prošle godine. Istraga je ubrzo obustavljena jer državno tužiteljstvo u Mađarskoj nije prikupilo nijedan podatak koji bi dužnosnike MOL-a mogao povezati sa slučajem podmićivanja. Utvrdili su da spomenute ciparske tvrtke nisu u vlasništvu MOL-a, nego u vlasništvu ruskog investitora i tu, prema Mađarima, prestaje svaka povezanost MOL-a i njegovih dužnosnika sa slučajem podmićivanja nekadašnjeg premijera RH.

U medijima su se pojavili dijelovi iskaza I. Fazakasa iznesenog u Mađarskoj u kojima kaže da ciparske tvrtke nisu MOL-ove nego spominje Ruse. Konkretno, riječ je o naftnom magnatu Mihailu Gucerijevu koji je potvrdio da je pet milijuna eura bio honorar za Ježića. Njegovo svjedočenje očekuje se u petak. Doznajemo kako obrana ima snažne indicije da bi se obojica vrlo važnih svjedoka trebala pojaviti pred hrvatskim sudom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GO
google385
07:58 17.05.2012.

ko misli da je sanader za robiju nek mi da plus ko misli da nije kriv nek mi da minus

M3
Miške 3
08:33 17.05.2012.

Sanader i njegova \"odbrana\" okrenuli su \"pilu naopačke\".

ZM
zmajjure
08:54 17.05.2012.

Najbolji premijer Sanader i nabolji odvjetnici u hrvatskoj će uspjeti pobiti sve iskaze lažnih svjedoka u ovom montiranom procesu od strane svih onih koji mrze hrvatsku i sve što je hrvatsko. Plaćenici-miševi i štakori ( pogledajete im samo oči i pogledajte si u oči), zajedno s veleizdajnicima ruše i uništavaju sve što je hrvatsko, a poglavito mrze školovane i uspješne kao što je Sanader. Najveći krimen Sanaderu je taj što je bio uspješan i što je rođeni lider!