FORUM Premijer za suradnju zemalja regije

Sanader: Hrvatska ne razmatra uvođenje viza za srbijanske građane

06.11.2008.
u 20:31
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je poduzela korake u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, ali za konačan uspjeh na tom putu potrebna je i kvalitetnija regionalna suradnja, rekao je večeras premijer Ivo Sanader na otvaranju šestog ministarskog foruma “Pravosuđe i unutarnji poslovi - EU i Zapadni Balkan”. Vlada sada ne razmišlja o uvođenju viza Srbiji – rekao je premijer, a hoće li sutra razmišljati o tome, vidjet ćemo – dodao je.

Što se tiče problema dvojnog državljanstva i činjenice da pojedini osuđenici s dvojnim državljanstvima nesmetano prelaze iz države u državu, Sanader je naglasio kako valja pojačati suradnju zemalja regije na tom pitanju te pozdravio održavanje ovog foruma, koji je nazvao “Susret Europe s njezinim jugoistokom”.

U međuvremenu, Hrvatska je u izvješću o napretku dobila mogući datum za završetak pregovora do kraja 2009. koji je, iako indikativan i uvjetovan, “važan signal za Hrvatsku i nedvosmislena poruka”, rekao je Sanader.

“To priznanje shvaćamo kao poticaj za daljnji rad kako bi pregovore doista i završili do kraja 2009.”, naglasio je premijer Ivo Sanader. (A.M.)

Pogledajte na vecernji.hr