PROMIJENIO TIM

Salapić išao Glavašu u zatvor dogovoriti svoj prelazak u HDSSB

Foto: HDSSB
salapić, (1)
Foto: HDSSB
salapić, (1)
Foto: HDSSB
salapić, (1)
29.05.2012.
u 15:41
Šeksov politički sin zaoštrit će bijegom odnose HDZ-a i HDSSB-a koji će u Slavoniji biti izravni konkurenti, a ne koalicijski partneri
Pogledaj originalni članak

Vrlo se brzo otkrilo zašto je u utorak Josip Salapić, predsjednik osječkoga HDZ-a, bio u Mostaru i u tamošnjem zatvoru razgovarao s Branimirom Glavašem, osnivačem HDSSB-a. U srijedu u poslijepodnevnim satima Salapić objavljuje da je prešao u Glavašev HDSSB!?

HDSSB-u sedmi mandat

Saborski je zastupnik HDZ-a na izbornom saboru bio jedna od uzdanica Jadranke Kosor. Usto, politički je sin Vladimira Šeksa, koji je polagao velike nade u njega i krčio mu put prema vrhu. Salapić je često govorio kako je Šeksov dužnik. Nakon što je novi predsjednik stranke postao Tomislav Karamarko, uz kojega je bio i značajan dio Salapićeve baze, "mali Šeks" zaključio je da u HDZ-u za nj više nema mjesta, premda mu je Karamarko zajamčio da će imati svoje mjesto u stranci.

HDSSB je tako dobio još jedan mandat u Saboru i sada ima 7 zastupnika.

– Časno je pobijediti, časno je izgubiti, ali obraz i poštenje treba zadržati. Pozivao sam na zajedništvo, a dogodilo se toliko izdaje među prijateljima, niskih udaraca. U te ljude ne mogu imati povjerenje. Želim dati svoj doprinos u HDSSB-u – kazao je Salapić na konferenciji za medije koju je u Osijeku sazvao HDSSB. Dodao je da je član HDZ-a bio od 16. godine te da ga je HDZ kao dijete bez roditelja stipendirao. No, nakon toliko izdaje i loših odnosa unutar stranke, naglasio je, ne može prodati svoje poštenje ni za što. O odluci je, dodao je, obavijestio J. Kosor i osječki HDZ, a na upit novinara nije li, kad već govori o časti, časno vratiti mandat HDZ-u uzvratio: – Taj mandat pripada meni.

Vijest da je jedan od njezinih najvjernijih ljudi prešao u HDSSB, bivša predsjednica HDZ-a J. Kosor doznala je u isto vrijeme kad je počela konferencija za novinare u Osijeku na kojoj je objavljen "transfer".

– Nisam prije znala, upravo mi je poslao poruku – rekla je J. Kosor. Na pitanje je li iznenađena, odgovorila je: – Ne previše, s obzirom na to da sam znala u kakvu je stanju.

Za razliku od nje, Šeks je pobjegao od novinara.

Slijedi borba za Slavoniju

Mnogi će sada požuriti zaključiti kako je ovime otvoren put i novim prebjezima iz HDZ-a. Vjerojatno tako neće biti. Šeksu je ovo već 7. mandat i bilo bi smiješno da pobjegne, a u HDSSB i ne može s obzirom na to da ga Glavaševi smatraju glavnim neprijateljem i krivcem za utamničenje njihovog vođe. HDZ-u je gotovo svejedno, jedan izgubljeni mandat, pa bude li ih i nekoliko, ne znači mnogo, a ovako im se stranka čisti sama. Ovakav potez HDSSB-a, međutim zaoštrava buduće odnose HDZ-a i HDSSB-a. Označava da će vrlo vjerojatno na lokalnim i državnim izborima biti u konkurenciji, a ne koaliciji. Borit će se za Slavoniju.

– Očekivani je to potez HDSSB-a jer zajedništvo s HDZ-om bilo bi vjerojatnije da je pobijedio Kujundžić. Napetosti između tih dviju stranaka i dalje će se zaoštravati, a tu je u prednosti HDSSB koji u Slavoniji ima veći manevarski prostor – kaže politički analitičar Davor Gjenero i dodaje da ovaj potez, ujedno olakšava i Karamarku konsolidaciju stranke, no treba vidjeti hoće li krenuti u potragu za zvučnijim imenom u Osijeku koji bi mogao konkurirati HDSSB-u.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 134

OB
-obrisani-
21:31 29.05.2012.

Tip je politička prostitutka,koji je prevario ljude koji su glasali za stranku a ne za njega i trajat će do sljedećih izbora!

DA
darko9
13:14 30.05.2012.

borba za slavoniju je gotova dok imaju zločinca na vlasti nema njima bolje sutra ostati če u svojim đubrištima

ST
straser
16:00 29.05.2012.

Povedi i svog prijatelja Modnog mačka u HDSSB