Sudjelovao u napadima u Parizu

Salah Abdeslam, jedini preživjeli terorističke skupine, optužen i zatvoren u Francuskoj

Foto: Reuters/PIXSELL
Salah Abdeslam, jedini preživjeli terorističke skupine, optužen i zatvoren u Francuskoj
27.04.2016.
u 23:09
Pariški sudac ga je optužio za ubojstvo i sudjelovanje u ubojstvu terorističkog obilježja, posjedovanje i upotrebu oružja i eksploziva i otmicu u dvorani Bataclan.
Pogledaj originalni članak

Francuski sudac optužio je danas Salaha Abdeslama, jedinog preživjelog džihadista koji je sudjelovao u napadima 13. studenoga u Parizu kada je ubijeno 130 osoba, za teroristička ubojstva.

Tijekom prvog iskaza u pariškoj palači pravde Salah Abdeslam je antiteroristiičkom sucu rekao da će se izjasniti kasnije, rekao je njegov francuski odvjetnik Frank Berton koji je precizirao da će biti ispitan 20. svibnja .

"U okviru slučaja povezanog s napadima u Parizu 13. studenoga 2015., Salah Abdeslam izručen je u srijedu ujutro francuskim vlastima (u skladu s europskim uhidbenim nalogom izdanim na njegovo ime 19. ožujka 2016. u Francuskoj)", priopćilo je savezno tužiteljstvo.

Salah Abdeslam uhićen je u Molenbeeku, bruxellskoj četvrti, 18. ožujka nakon četiri mjeseca potrage poslije napada 13. studenoga u Parizu.

Prema uhidbenom nalogu "Salah Abdeslam predan je jutros francuskim vlastima", objavilo je belgijsko savezno tužiteljstvo.

Abdeslam je prebačen zračnim putem u pratnji GIGN-a, elitne jednice francuske žandarmerije.

Pariški sudac ga je optužio za ubojstvo i sudjelovanje u ubojstvu terorističkog obilježja, posjedovanje i upotrebu oružja i eksploziva i otmicu u dvorani Bataclan.

Abdeslam je u pritvoru u Fleury-Merogisu, južno od Pariza u najvećem europskom zatvoru, 30-ak km od Pariza. 

>> Odobreno izručenje Abdeslama Francuskoj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

I0
ivica_01
23:19 27.04.2016.

steta sto nesude nasi suci bilo bi gotovo 2066 godine i onda sve ispocetka zbog neke pogreske

Avatar majmunranko
majmunranko
00:01 28.04.2016.

Gle kakvu su mu modernu frizuricu složili kod Ostoje Rankovića u Opatovcu. Besplatno, naravno.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
05:48 28.04.2016.

Ako ga je sudac optužio tko će mu presuditi, tužitelj?