Humanitarna akcija "Igraj srcem"

Sakupljena sredstva za stipendiranje 20 studenata s invaliditetom

Foto: PR FOTO
Sakupljena sredstva za stipendiranje 20 studenata s invaliditetom
07.09.2016.
u 09:06
Pogledaj originalni članak

Već drugu godinu zaredom pod geslom "Sudjelovati znači pomagati" organizirana je akcija "Igraj srcem" u sklopu golf turnira održanog 02. rujna u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion u Žrnovnici kod Senja, a u kojoj su uspješno sakupljena sredstva za pomoć specifičnoj društvenoj skupini – studentima s invaliditetom i to za 20 jednogodišnjih stipendija.

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović te oko 50 osoba iz javnog i profesionalnog života sudjelovala je u prikupljanju sredstava u čemu su im pomogli generalni pokrovitelj akcije ORYX Grupa te velike hrvatske tvrtke AutoZubak, M SAN Grupa i Žito grupa.

Sa željom da se potaknu pozitivne promjene ali i podigne društvena svijest o invalidnosti uz promicanje i stvaranje društva jednakih mogućnosti, javni natječaj za stipendije u akademskoj godini 2016. – 2017. biti će otvoren od 05. do 30. rujna i na njega će se moći javiti svi studenti s invaliditetom s područja Republike Hrvatske za bilo koji studij. Njihova imena biti će poznata i objavljena početkom listopada.

Ciljevi akcije "Igraj srcem" dvojaki su – osim izravne pomoći studentima s invaliditetom intencija organizatora je osnažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru kako zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje. Upravo i zbog te činjenice akcija "Igraj srcem" poprima tradicionalni status te postaje platforma putem koje se želi promovirati i poticati društvo jednakih mogućnosti. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr