izlagači

Sajam Slavonski banovac u Pakracu pomaže razvoju turizma

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Slavonski banovac (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Slavonski banovac (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Slavonski banovac (1)
28.10.2011.
u 13:45
Posjetiteljima su predstavljena obiteljska gospodarstva, udruge i tvrtke koje pružanjem svojih usluga ili svojim proizvodima čine turističku ponudu Pakraca i Lipika, ali i drugih gradova sjevernog dijela Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Treći po redu sajam "Slavonski banovac", koji se danas i sutra održava u Pakracu, posvećen je ruralnom razvoju kroz turizam s posebnim naglaskom na sportski i izletnički turizam. Posjetiteljima su predstavljena obiteljska gospodarstva, udruge i tvrtke koje pružanjem svojih usluga ili svojim proizvodima čine turističku ponudu Pakraca i Lipika, ali i drugih gradova sjevernog dijela Hrvatske.

– Pakrac i Lipik svoju budućnost sasvim sigurno vide i u turizmu. Trenutačno je kod nas službeno registrirano dvanaest OPG-a, firmi i udruga koje izletnicima mogu pružiti smještaj, kvalitetne domaće gastroproizvode, kao i mogućnost rekreacije u smislu vožnje bicikla ili rekreativnog jahanja konja. Problem je u tome što sve ovo treba organizacijski povezati i predstaviti izvan naših gradskih područja. Tome ćemo se posebno posvetiti sljedeće godine kako bi Pakrac i Lipik ubuduće zauzeli važno mjesto na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske – kazao je Zvonimir Miler, voditelj Turističke zajednice Grada Pakraca.

Na uspješnoj organizaciji sajma u kriznim vremenima domaćinima su čestitali Stipe Barukčić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, koji je i otvorio sajam.

– Zahvaljujem ne samo organizatorima što su upriličili ovaj sajam nego i izlagačima koji su uspjeli doći i iz drugih županija. Obrtnici te mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj trenutačno zapošljavaju 670.000 ljudi, što govori da ovaj dio gospodarstva, unatoč krizi, još ''živi'' - istaknuo je Jakopović.

Osim Pakračana i Lipičana svoju turističku ponudu predstavili su izlagači iz devet županija kontinentalnog dijela Hrvatske.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.