Afganistan

SAD priznao da je u zračnim napadima pobio liječničko osoblje

Foto: Reuters/PIXSELL
afganistan
Foto: Reuters/PIXSELL
afganistan
03.10.2015.
u 10:21
Liječnici bez granica tvrde da je najmanje 9 članova njihova tima ubijeno nakon napada na bolnicu u gradu Kunduzu, a 19 ih je teško ranjeno
Pogledaj originalni članak

SAD je priznao da je u zračnim napadima pobio neutvrđen broj radnika koji pružaju pomoć u sjevernom Afganistanu.

Liječnici bez granica tvrde da je najmanje 9 članova njihova tima ubijeno, a 19 je teško ranjeno nakon napada na bolnicu u gradu Kunduzu. Za još 30 osoba se traga, piše SkyNews.

–  Strašno smo pogođeni ovom viješću. Šokirani smo napadom, ubojstvo naših ljudi i pacijenata je teško breme za zdravstvo u Kunduzu, rekao je direktor humantiranih operacija Bart Janssens. 

>> Talibani zauzeli više od polovice Kunduza, među objektima su i bolnica te sud

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

DU
Deleted user
10:46 03.10.2015.

Koji licemjeri, jučer pune novine da Rusiji ubijaju civile i djecu, a sada će opet duboko žaliti i dalje po starom. kada će netko od njihovih generala za takve zločine odgovarati pred sudom!?

DH
dalibor.hren
10:35 03.10.2015.

I nikom ništa!?

DU
Deleted user
10:48 03.10.2015.

I oni imaju što reći Rusima!!!!!