prijavljena sumnja na raketnu probu

SAD osudile najnovije lansiranje sjevernokorejskoga projektila

Foto: KCNA/REUTERS
North Korean leader Kim Jong Un gives field guidance during a visit to Samjiyon City
Foto: KCNA/REUTERS
North Korean leader Kim Jong Un visits Samjiyon City
Foto: KCNA/REUTERS
North Korea leader Kim Jong Un visits a munitions factory producing what state media KCNA says is a "major weapon system" in North Korea
30.01.2022.
u 07:24
Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in vjeruje da je Sjeverna Koreja napravila korak bliže odustajanju od samonametnutog moratorija na testiranje raketa dugog dometa, nakon što je u nedjelju prijavljena sumnja na raketnu probu, priopćio je njegov ured .
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Države osudile su najnovije lansiranje sjevernokorejskoga projektila i pozvale Pjongjang da se suzdrži od daljnjih destabilizirajućih djela, objavilo je u nedjelju indopacifičko zapovjedništvo američke vojske.

U priopćenju se navodi da je zapovjedništvo ocijenilo da test ne predstavlja neposrednu prijetnju američkom teritoriju, osoblju ili saveznicima.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in vjeruje da je Sjeverna Koreja napravila korak bliže odustajanju od samonametnutog moratorija na testiranje raketa dugog dometa, nakon što je u nedjelju prijavljena sumnja na raketnu probu, priopćio je njegov ured . Moon je također pozvao Sjevernu Koreju da prestane stvarati napetosti i da se vrati pregovorima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.