svjetske sile

SAD i Rusija blizu dogovora o smanjenju nuklearnog naoružanja

Foto: AFP
SAD i Rusija blizu dogovora o smanjenju nuklearnog naoružanja
04.12.2009.
u 10:35
Diplomati pokušavaju pripremiti novi dogovor o smanjenju atomskog naoružanja prije 5. prosinca kada istječe Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja.
Pogledaj originalni članak

Rusija i SAD blizu su postizanja dogovora o smanjenju broja nuklearnog naoružanja, priopćeno je danas iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Diplomati iz Rusije i SAD-a pokušavaju pripremiti novi dogovor o smanjenju atomskog naoružanja prije 5. prosinca, kada istječe Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (START) iz 1991. godine.

Međutim, ruski i američki izvori izjavili su proteklog tjedna da najvjerojatnije do 5. prosinca neće biti postignut novi sporazum i izrazili su nadu da će to biti učinjeno do kraja godine. "Približavaju se kraju intenzivni razgovori o potpisivanju sporazuma", navodi se u priopćenju koje prenosi RFE.

Američki predsjednik Barack Obama i njegov ruski kolega Dmitrij Medvedev u zajedničkom priopćenju 1. travnja izrazili su namjeru da sporazum bude postignut prije isteka mandata prvog START-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IZ
izgnanik
16:26 04.12.2009.

ovdje niko nije naivan ni lud samo kako ce ga se riješit neće ni jedan da ga deponuje u svoju spavaću sobu nego će ga lijepo upakovati pa u obliku osiromašenog urana po afganistanu i čečeniji

Avatar punkufer
punkufer
18:39 04.12.2009.

Super! Veliki je napredak ako svijet više ne budu mogli potpuno raznijeti deset puta nego samo pet! Ma, fantastično!

OB
-obrisani-
19:38 04.12.2009.

Parad za naivne.Rusi imaju tolkio tajnog atomskog oruzja ,kao i ameri,ovo su gluposti!