obrambeni sustav

SAD će u Japanu postaviti i drugi radar za obranu od Sj. Koreje

Foto: Reuters/PIXSELL
SAD će u Japanu postaviti i drugi radar za obranu od Sj. Koreje
17.09.2012.
u 08:17
Dužnosnici su posebno naglašavali da će sustav služiti za obranu od Sjeverne Koreje, a ne od Kine, s kojom je Japan u sukobu zbog otoka na Pacifiku
Pogledaj originalni članak

Američki ministar obrane Leon Panetta izjavio je danas da su SAD i Japan dogovorili postavljanje drugog obrambenog sustava u Japanu s ciljem zaštite te zemlje od raketnog napada iz Sjeverne Koreje, prenosi AP. Točna lokacija radara zasad nije poznata, otkriveno je tek da će biti postavljen na jugu zemlje, ali ne u Okinawi.

SAD već ima slične sustave na brodovima u regiji, a novi će sustav omogućiti američkim vojnim brodovima da uplove i pokriju druga područja regije. Panetta, koji se u Tokiju sastao s japanskim ministrom obrane Satoshijem Morimotom, naglasio je da će novi sustav pomoći i u obrani SAD-a od potencijalnog napada iz Sjeverne Koreje. Naime, ta je država već testirala dugodometne rakete koje su uspješno prešle japanski teritorij, a Amerikanci se boje da bi mogle dosegnuti i SAD.

Dužnosnici su posebno naglašavali da će sustav služiti za obranu od Sjeverne Koreje, a ne od Kine, s kojom je Japan u sukobu zbog otoka na Pacifiku. Panetta je rekao da će razgovarati s kineskim vođama kako bi ih uvjerio kako je sustav namijenjen obrani SAD-a i regije od Sjeverne Koreje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
08:52 17.09.2012.

he he he pssst ! nitkome ni rjeci ok? -ok samo za tebe ti si mi prijatelj ,to znas jel da? -da znam ,i ti si moj najbolji prijatelj, al da te pitam nesto, jel moze? moze kako da ne mi smo prijatelji a sta ako ne funkcionise oba naprava i njihove pogode cilj ? ......hm otom potom.

OB
-obrisani-
09:03 17.09.2012.

svijetu nije potrebno natjecanje u naoruzanju, jer oruzje ne cini svijet sigurnijim, onaj koji ima oruzje on je odgovoran za nju i za ono sto moze stim da ucini,natjecanje u naoruzavanju koristi samo onima koji prodaju oruzje, a ko su najveci prodavaoci naoruzanja usa,rusia to je isto sa ostalim stvarima koje ljudima ne koristi nista dobrim prostitucija,droga,nudizam itd...

OB
-obrisani-
10:32 17.09.2012.

u svim narodima ima lose i dobre...ili su bili..ili bice sance za mir ima ,kao i za zlo...i svako ima svoje slabosti,ma koliko sebe smatrao jakim ljudi su upuceni jedne na druge, i kada bi samo misli da cine drugima ono sto bi voljeli za sebe,ili barem ih ne ugroziti..to bi bilo mnogo lijepo