pet mjeseci istrage

Sa 140 kg mase za eksplozive planirao napasti kolege studente

Foto: ''
Sa 140 kg mase za eksplozive planirao napasti kolege studente
04.10.2012.
u 14:36
Mladić je navodno vodio dnevnik u koji je zapisivao svoje misli i kolika je zapravo njegova mržnja prema društvu, a posebice kolegama studentima
Pogledaj originalni članak

Španjolska policija uhitila je 21-godišnjaka u Palma de Mallorci pod sumnjom da je planirao bombaški napad na sveučilište Balearskih otoka koje broji 16.400 studenata. Osumnjičenik je uhićen dok je preuzimao 140 kilograma sastojaka potrebnih za izradu eksploziva koji je planirao iskoristiti u napadu sličnom onome u srednjoj školi Columbine u Coloradu u kojoj su 1999. godine dva učenika pobila 13 osoba.

Mladić je navodno vodio dnevnik u koji je zapisivao svoje misli i kolika je zapravo njegova mržnja prema društvu, a posebice kolegama studentima. Policija pretpostavlja da je planirao postaviti cijevne bombe diljem kampusa.

Policija je 21-godišnjaka počela istraživati prije pet mjeseci kada su na internetu pronađeni njegovi komentari o masakru u srednjoj školi Columbine. U svojim osvrtima na masakr mladić je izražavao suosjećanje za ubojice.

Uhićeni mladić u prvom je navratu pokušao kupiti oružje kojim bi izveo napad, ali kasnije se predomislio i odlučio za bombaški napad te je uhićen prilikom primopredaje.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
jamanuša
14:58 04.10.2012.

treba rješavati uzroke kako ne bi bilo s.anja. odgajati ljude kako bi bili odgovorni, a ne paraziti koji ubijaju vrijeme.