Mladi inovator:

S mojom kosilicom na daljinsko upravljanje možete kositi iz hlada

Foto: pozeska-kronika.hr
S mojom kosilicom na daljinsko upravljanje možete kositi iz hlada
02.06.2015.
u 16:45
Riječ je o projektu na čijoj je izradi učenik drugog razreda požeške Tehničke škole počeo raditi u prosincu prošle godine.
Pogledaj originalni članak

Požeški srednjoškolac Zlatko Dražić osvojio je na 9. međunarodnom sajmu inovacija mladih "Inventum 2015" u Iloku zlatnu medalju za svoju motornu kosilicu na daljinsko upravljanje.

Riječ je o projektu na čijoj je izradi učenik drugog razreda požeške Tehničke škole počeo raditi u prosincu prošle godine.

– Najprije sam na računalu nacrtao projekt i napisao dokumentaciju te programirao kontrole uz pomoć kojih se pokreće kosilica. Zatim sam krenuo s prikupljanjem svih potrebnih materijala i u travnju završio projekt – kaže Dražić. Njegova kosilica ponajprije je namijenjena starijim ljudima kojima ju je teško gurati, ali i svima ostalima koji imaju velike površine pod travom.

– S mojom kosilicom možete lijepo sjesti u hladovinu i kositi svoje dvorište bez imalo napora, a domet je više od stotinu metara – ponosan je učenik. 


>>Igor Štagljar dobio nagradu "Inovator Godine"

>>Poduzetnici, bolje je imati inovaciju u sefu nego novac

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HA
hajduk1966
17:37 02.06.2015.

Svaka cast malomu ali postoji vec duze vrijeme ona sto kosi sama 24 sata bez ikoga,sama se napaja itd

DU
Deleted user
17:36 02.06.2015.

bravo za mladica, samo naprihed... takvih nam treba... a ne puni portali kvazi zvihezda koje nisu sami upalili stednjaj a kamoli izumili nesto korisno

Avatar Pa gde si bre Radoje brate
Pa gde si bre Radoje brate
16:59 02.06.2015.

A što da kosin oko moje kuće?Sami kamen I dikod busen užeglog troskota.Prikozida drača,šmrika i ponegdi kopriva.Nema nigdi trave.Da je ima,ovce bi je već izile.