Gradonačelnik Karlovca:

S Hrvatskim cestama potpisan je ugovor za nogostup na Tušiloviću

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
S Hrvatskim cestama potpisan je ugovor za nogostup na Tušiloviću
19.12.2014.
u 17:01
Kada su u pitanju nova radna mjesta, vjeruje u razvoj projekta na Korani, uređenja Kina u Konzumu, širenje kapaciteta Lana tiskare koja zapošljava nove ljude, te daljnji progres HS produkta
Pogledaj originalni članak

Gost Večernjakove rubrike Dežurni telefon bio je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Donosimo drugi dio pitanja građana i odgovore.

Prijevoz samo za socijalu

1. Zašto su ukinute mjesečne subvencije za prijevoz redovitih studenata HŽ-om?

Grad ne subvencionira prijevoz studenata, već Studentski centar. Grad plaća prijevoz osnovcima te subvencionira troškove prijevoza za karlovačke srednjoškolce. Za njih oko 700 od rujan do prosinca osigurano je 135.000 kuna.

U sljedećoj godini neće biti sufinanciranja prijevoza svim srednjoškolcima, već samo korisnicima socijalnog programa.

2. Samohrana sam majka dvoje djece i 21. na listi za dodjelu gradskog stana, kada bih mogla stan i dobiti? Isto je pitala i gospođa koja je 39. na listi za mlade.

U ovom trenutku nije moguće reći kada će tko doći na red. Stanovi se dodjeljuju po listi za mlade i općoj listi reda prvenstva. Na oglasnoj ploči Grada je lista i zaokruženi su podnositelji kojima je dodijeljen stan u najam pa svatko može pratiti kako idu dodjele.

Vjerujem da ćemo sljedeće godine kupiti još 10-ak stanova koje ćemo dati u najam.

3. Kada će biti napravljeni nogostupi na Sajevcu i na Tušiloviću uz cestu D1?

Na Sajevcu je s mještanima dogovoreno da se nogostup izgradi kada će se raditi cjelokupno rješenje kanalizacijskog sustava što se projektira. Za Tušilović, koji je prometno "crna točka"  potpisan je ugovor s Hrvatskim cestama za projekt.

Većinu izvlaštenja već smo riješili.

4. Zbog čega se ovih dana rekonstruira nogostup u Ulici Gaza? To je nepotrebno, asfalt je u toj ulici dobar, a Ulica S. Mihalića nema nogostup. Kada će ga dobiti?

Gradska četvrt projekt nije istaknula kao prioritetan. U planu za 2015. je realizacija 3 projekta na Gazi: rekonstrukcija vrtića te rekonstrukcija ulice Imbre Tkalca s izgradnjom parkirališta te uređenje okoliša u toj ulici.

5. Kako se Karlovac priprema na zakonsku obvezu sortiranja kućnog komunalnog otpada. Nikada nismo dobili obavijest o tome kamo se koji otpad odlaže i gdje su reciklažna dvorišta? (Branimir Kuhar)

Uz postojećih 50 zelenih otoka u gradu lani je Čistoća postavila dodatnih 50 kontejnera za papir i 50 kontejnera za plastiku. Stoga je sada u gradu 540 posuda za papir i karton; 230 posuda za plastiku, 150 posuda za staklo i 60 posuda za metal.

Na 15 lokacija u gradu postavljeni su kontejneri za tekstil. Lani je Čistoća napravila dva letka: o odvojenom skupljanju otpada te o kompostiranju. Leci su bili dostavljeni svim korisnicima uz račun.

Hotel Central

6. Postoje li investitori u Gradu, hoće li se otvarati neka nova radna mjesta kako bismo i mi koji smo na burzi dobili priliku?

Vjerujemo u razvoj projekta na Korani, tu je i projekt uređenja Kina u Konzumu, širenje kapaciteta Lana tiskare koja zapošljava nove ljude te daljnji progresHS produkta. Osim toga, očekujemo razvoj projekta nekadašnjeg hotela Central, što će također dovesti do novih radnih mjesta, što posebno veseli jer je u Zvijezdi, samoj gradskoj jezgri – naveo je neke od projekata Damir Jelić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
22:51 23.12.2014.

Neznam kako započeti komentar o samohranim majkama i gradskim stanovima, a da ne dobijem doživotnu zabranu komentiranja... Poštovane gospodične, samohrane majke, probajte staviti tabletu među koljena i čvrsto ju držite da ne ispadne. Vrsta tablete nebitna... Zatim, ostavite se kafenisanja u birtijama i cigareta. Moja obitelj nema gradski stan i živi u normalnom braku... usput otplaćujemo stambeni kredit.