Trebaju pomoć Obitel

S dvoje maloljetne djece u kući koja nema ni struje ni vode

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
S dvoje maloljetne djece u kući koja nema ni struje ni vode
19.08.2010.
u 13:55
Obitelj hitno mora obnoviti barem jednu sobu u izgorjeloj kući. Za one koji žele i mogu pomoći, otvoren je račun 3208007849 u Hrvatskoj poštanskoj banci
Pogledaj originalni članak

Obitelj Franje Šandora i Radmile Radić prije desetak dana izgubila je sve što je imala u požaru koji je u njihovoj trošnoj kući planuo zbog neispravnih instalacija.

Skromna primanja

- Iz požara smo uspjeli spasiti tek nešto odjeće, sinovu učeničku knjižicu i jednu sliku. Sve ostalo smo izgubili. Za mlađeg sina nismo imali čak ni obuću - pričaju roditelji Franjo i Radmila.

Privremeni smještaj našli su kod kume u vinogradskoj kući u Suhoj Kataleni, no već nakon nekoliko dana morali su se iseliti zbog loših odnosa. Nakon toga, socijalna služba privremeno ih je smjestila u dotrajalu kućicu u Novigradu Podravskom, u kojoj nemaju ni struje ni vode.

Na novoj lokaciji, kažu, smiju ostati najviše do godinu dana, a u međuvremenu će u izgorjeloj kući pokušati obnoviti barem jednu prostoriju kako bi se mogli vratiti.

Usto, četverogodišnji će Danijel za koji mjesec morati na operaciju testisa, a sedmogodišnji Tomislav sljedećeg mjeseca kreće u drugi razred, za što će trebati i nešto novca.

Obitelj je i dosad živjela skromno - mjesečno su raspolagali sa 1099 kuna na koje Franjo ima pravo kao bivši branitelj, te sa 600 kuna dječjeg doplatka. Radmila je nezaposlena, iako je školovana za fotoreporterku.

Nedavno su na rate kupili i zamrzivač koji su izgubili u požaru, a koji će i dalje morati otplaćivati.

Šandorima je dosad u pomoć priskočila općina Novigrad Podravski, koja je osigurala materijal za obnovu kuće vrijedan 10.000 kuna.

Pomoć branitelja

Pomoć je ponudila i županijska braniteljska udruga Sveti Nikola. Njen predsjednik Ivica Galinec obećao je posjetiti obitelj, a uvjeren je kako će se pronaći model po kojem će nesretnoj obitelji pomoći u obnovi izgorjele kuće.

Za sve one koji i sami žele pomoći Šandorima, otvoren je račun 3208007849 u Hrvatskoj poštanskoj banci.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.