DIVLJAŠTVO

S dvadesetak hitaca usmrtio psa ovčara

18.04.2009.
u 22:02
Pogledaj originalni članak

MAKARSKA, GORNJI TUČEPI – S dvadesetak metaka ispaljenih iz automatske puške u noći s četvrtka na petak izrešetan je njemački ovčar Tončija Kurilja Jabuke, vlasnika građevinske tvrtke Georad i hotela Park u Makarskoj. Nesretna je životinja bila vezana ispred Kuriljeve vikendice, točnije konobe u Gornjim Tučepima, a iako je jedna od sedam nadzornih kamera snimila usmrćenje 1,5-godišnjeg psa, počinitelja, o kojemu policija zasad ne govori, nije. Stoga se navodi da je počinitelj očito znao kako izbjeći kamere.

– Kad se to dogodilo, bio sam na otvaranju autoceste Osijek – Đakovo (Kurilj je sa svojom tvrtkom bio angažiran u izgradnji te autoceste, op. a.), a dojavio mi je moj nećak. Odmah sam počeo razmišljati jesam li se nekome zamjerio, je li netko u firmi dobio otkaz. I mogu reći da sam apsolutno čist u vezi s time – kaže Kurilj koji zapošljava više od stotinu radnika i koji je inače poznat kao galantan poduzetnik na čije se rođendane pozivaju i estradnjaci, pa i političari. Kuriljev nećak Zvonko Šarić, koji je pronašao psa i pozvao policiju, komentirao je da Jabuka ispred ureda u Makarskoj drži auto vrijedan 250.000 eura koji nikad nije bio ni ogreben.

– Koliko se samo ljudi u ovoj konobi napilo i najelo. Ne mogu vjerovati da bi se takav čovjek nekome mogao zamjeriti – komentira Šarić.

Među osobama privedenim na obavijesni razgovor bio je i prvi Kuriljev susjed s kojim on ima neriješene imovinsko-pravne odnose. Policija kaže tek da je privela nekoliko osoba te da osnovano sumnja na pojedince. Zasad će biti podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, i to zbog nelegalnog posjedovanja automatske puške. (ić)


Pomislio da ga je zvijer rastrgala

Ovčara Luksa ujutro je pronašao Zvonko Šarić (28), Kuriljev nećak, koji vodi brigu o vikendici i koji ondje katkad prenoći. – Prvo sam pomislio da ga je zvijer rastrgala, a onda sam našao 20-ak čahura. Jadni pas bio je u kućici kad je ubijen, i to točno u 2.17. Sreća je da se ja tu nisam zatekao, a mogao sam jer sam često ovdje – pripovijeda Šarić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr