odbili im zahtjev

Ryanair ipak neće imati stajaća mjesta u svojim avionima

Foto: 'Krunoslav Petric/PIXSELL'
Ryanair ipak neće imati stajaća mjesta u svojim avionima
28.02.2012.
u 20:21
Prema njihovoj ideji, Boeing 737-800 imao bi 15 redova za sjedenje i 10 redova za stajanje
Pogledaj originalni članak

Ryanair ipak neće prodavati karte za stajanje tijekom leta. Objavili su kako im je odbijen zahtjev za testni let sa stajaćim mjestima, piše Guardian.

Prema njihovoj ideji, Boeing 737-800 imao bi 15 redova za sjedenje i 10 redova za stajanje.

– Pitali smo možemo li provesti pokuse, no odmah smo dobili negativan odgovor – rekao je Michael O'Leary, jedan od izvršnih direktora ove niskotarifne aviokompanije. Na pitanje kako bi se putnici koji stoje u zrakoplovu vezali, odgovorio je da bi bilo isto kao i u londonskoj podzemnoj željeznici - imali bi ograde, držače za ruke i trake.

Da je ova ideja prošla, kartu za sjedeća mjesta bi naplaćivali 25 funti, dok bi ona za osobe koje žele stajati u avionu koštala između jedne i pet funti.

Jedna od ideja bila je i putnicima naplaćivati korištenje toaleta tijekom leta kako bi smanjili njihovo korištenje te ih mogli zamijeniti sjedalima.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SP
spartak
20:36 28.02.2012.

Jedva čekam da taj nezasitni kapitalist Ryan uvede nadoplatu ( s plaćanjem u avionu) za slijetanje. Pa tko ne želi platiti - padobran u ruke, na vrata i fus u guz

EC
el commadante
20:45 28.02.2012.

Ovo sa stajaćim mjestima je reklamni štos da se malo piše o kompaniji. Dobra fora.

MV
Mato Vilac
22:42 28.02.2012.

Jel u WC-u školjka ili čučavac.....