Osnivački zbor

Ruža Tomašić: Uskoro program HKS-a i izbor predsjednika

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Ruža Tomašić: Uskoro program HKS-a i izbor predsjednika
20.02.2015.
u 23:31
Najavila je kako će se o kandidatima za predsjednika stranke odlučiti na Glavnom odboru 28. veljače, a da će sabor stranke biti održan 21. ožujka.
Pogledaj originalni članak

-Kada sam izlazila iz HSP dr. Ante Starčevića rekla sam, ako izađem, a nitko me ne bude slijedio, onda je moja politika gotova i idem doma. A ako izađu, i to mladi ljudi, onda je to znak da moram nastaviti i odužiti im se kroz Hrvatsku konzervativnu stranku. Temelj HKS-a je "ne ovo današnje, već starčevićevsko pravaštvo", rekla je Ruža Tomašić na večerašnjem osnivačkom zboru Konzervativne stranke za grad Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Najavila je kako će se o kandidatima za predsjednika stranke odlučiti na Glavnom odboru 28. veljače, a da će sabor stranke biti održan 21. ožujka. Program HKS-a biti će gotov za oko mjesec dana. Prema riječima Tomašić stranka će na izbore izaći u svim izbornim jedinicama ali i kako je trenutno rano govoriti hoće li to učiniti sama ili u koaliciji s nekom od stranaka.

- Ako se pred izbore ujedini politička ljevica to će morati onda i politička desnica, rekla je Tomašić govoreći o budućnosti stranke. Tomašić je najavila kako će uskoro doći do susreta između nje i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja ju je pozvala na ručak.

– Nova predsjednica, nova nada, rekla je Tomašić odgovarajući na upit novinara kako bi prokomentirala početak mandata nove predsjednice.

Odlukom članova Igor Gavrić, predsjednik Gradskog vijeća Vukovara, izabran je za predsjednika županijske podružnice stranke, a vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček za predsjednika gradske stranačke podružnice. 

>> Tomašić neće na izbore s Karamarkom: 'Nema prodaje, nema predaje, nema izdaje' 

>> Načelnik i donačelnik Općine Vođinci prešli u Hrvatsku konzervativnu stranku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar matalan
matalan
03:52 21.02.2015.

evo još jedna iz Bruksellesa, za sve te gospe trebalo puno gipsa i lijevati kipićeeee

SA
sablja810
22:26 13.03.2015.

Ruzo Hrvatska. Najjaca si, najpostenija i najbolja. Personality. Ostali su kopije, kopija. Samo naprijed i neodustaj,,narod uz tebe. I Hrvatska.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:54 21.02.2015.

zašto se u medijima promoviraju strankčice koje imaju 0,01 promila podrške u javnosti? zašto se onda tako jedino žustro ne pojavljuju svako malo crveni srpovi, akcije i strančice ostalih ekstremista? ovo izgleda kao plaćeni oglas ili propaganda izbavitelja