traži zaštitu od eu

Ruža Tomašić: Ova zabrana posebno pogađa hrvatske proizvođače

Foto: Youtube Screenshot
Ruža Tomašić
16.09.2014.
u 10:56
Pozdravljam Komisijin interventni paket u sektoru voća i povrća jer držim kako ne smijemo dozvoliti da ovaj teret padne isključivo na leđa europskih proizvođača. Također pozivam Komisiju da u paket uključi i mandarine, kazala je Tomašić u Europarlamentu
Pogledaj originalni članak

Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSP AS Ruža Tomašić u ponedjeljak je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta zatražila od Europske komisije da u paket interventnih mjera u sektoru voća i povrća koje su odgovor na rusku zabranu trgovine poljoprivrednim proizvodima i hranom iz EU-a, uključi i hrvatske proizvođače mandarina koji polovicu svog ukupnog izvoza plasiraju na rusko tržište, javlja HSP AS.

– Pozdravljam Komisijin interventni paket u sektoru voća i povrća jer držim kako ne smijemo dozvoliti da ovaj teret padne isključivo na leđa europskih proizvođača. Također pozivam Komisiju da u paket uključi i mandarine jer će hrvatski proizvođači mandarina ovom zabranom biti posebno pogođeni. Ovom su zabranom oni posebno pogođeni – naglasila je Tomašić.

– Pedeset posto izvoza hrvatskih mandarina odlazi na rusko tržište što znači da će u postojećim okolnostima hrvatski proizvođači izgubiti više od deset milijuna eura. Takav gubitak može ostaviti devastirajuće posljedice na sektor poljoprivrede u maloj zemlji kao što je Hrvatska – zaključila je zastupnica Tomašić.

>>Ruža Tomašić: Željela bih biti potpredsjednica Vlade

>>HSP AS podržava Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

SC
stari.cinober
11:06 16.09.2014.

Vidiš ti to, pa imamo političara koji znaju kaj se događa u našoj zemlji!

IH
ihvadasniht
11:34 16.09.2014.

dvorana prazna !!!

IH
ihvadasniht
11:48 16.09.2014.

sad Putin ima razlog, da se i nama smije...ne samo njoj i njima....No što se cudimo, tek je u suradnji sa staljinistickim HDZ-om, što ga vode špijuncina i policajac,.... Bosanka pokazala kakvim potencijalima za raspirivanje medjunacionalne mržnje raspolaže......postovana redakcijo...u ime boga....sklonite ovaj clanak , brzo....!!! . .