kilometar od piste

Rusija: Zrakoplov pao i zapalio se, najmanje 44 poginulih

Foto: Reuters
Rusija: Zrakoplov pao i zapalio se, najmanje 44 poginulih
21.06.2011.
u 08:19
Zrakoplovom Tupoljev-134 letjelo je 52 putnika i devet članova posade, a srušio se na cestu samo kilometar od piste u Besovcu kraj Petrozavodska
Pogledaj originalni članak

Najmanje su 44 osobe poginule, a osam je ozlijeđeno kada se putnički zrakoplov zapalio dok je slijetao na sjeverozapadu Rusije, javlja Reuters.

U zrakoplovu Tupoljev-134 bila su 52 putnika i devet članova posade, a srušio se na cestu samo kilometar od piste u Besovcu kraj Petrozavodska u ponedjeljak kasno navečer. 

- Prema prvim informacijama, 44 su osobe poginule, osmero je ozlijeđeno, a sedam se bori za život - rekla je za Reuters glasnogovornica Irina Andriyanova. Tupoljev-134 u vlasništvu je RusAira, a poletio je s moskovskog Domodedova.

Ruski predsjednik Dmitry Medvedev, koji za službena putovanja više ne koristi zrakoplove tvrtke Tupoljev, u travnju je kritizirao mane ruskih zrakoplova i nisku razinu sigurnosti.

Podsjetimo, jedna od najpoznatijih nesreća Tupoljev zrakoplova dogodila se u travnju 2010. godine kada je poljski predsjednik Lech Kaczynski poginuo u nesreći u zapadnoj Rusiji.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

CU
cunt
18:45 21.06.2011.

ta vodka je stvarno opasna stvar...........

OB
-obrisani-
08:58 21.06.2011.

Nije krivac samaljot, već daroga - cesta, koja je preblizu pisti i neobično na nju nalik

OB
-obrisani-
09:31 21.06.2011.

pa ja sam to vidio na televiziji prije 5 sati he he he