'Ugrozili joj zdravlje'

Rusija želi oduzeti bebu oporbenom paru jer su je vodili na prosvjed

Foto: Reuters/PIXSELL
Prosvjed u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Prosvjed u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Prosvjed u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Prosvjed u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Prosvjed u Rusiji
06.08.2019.
u 19:30
Tužitelji u Moskvi optužili su par zbog zloupotrebe roditeljske dužnosti predajom svoje bebe u ruke trećoj osobi na prosvjedu u kojemu su ilegalno sudjelovali
Pogledaj originalni članak

Ruski tužitelji zatražili su u utorak oduzimanje roditeljskih prava paru koji podržava oporbu jer su poveli jednogodišnjeg sina na, kako tvrde, ilegalni prosvjed protiv Kremlja, održan u srpnju u Moskvi. 

Prosvjed održan 27. srpnja bio je jedan u nizu demonstracija protiv isključivanja oporbenih kandidata iz utrke na lokalnim izborima u Moskvi koji će se održati u rujnu. Policija je nasilno rastjerala prosvjednike i pritvorila preko 1.000 ljudi. 

Tužitelji u Moskvi optužili su par zbog zloupotrebe roditeljske dužnosti predajom svoje bebe u ruke trećoj osobi na prosvjedu u kojemu su ilegalno sudjelovali. 

Par je ugrozio bebino zdravlje i život te su narušili roditeljska prava, tvrde tužitelji. 

U iskazu se ne navode imena roditelja i treće osobe kojoj su predali bebu, ali su tužitelji zatražili od suda da im oduzme roditeljska prava. 

Također navode da istražuju ilegalno sudjelovanje drugih roditelja s malom djecom na prosvjedima 27. srpnja i 3. kolovoza. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar YJAK_Y
YJAK_Y
20:26 06.08.2019.

Pekrasnog li prizora na ovoj snimci ! Pripadnik policije isprobava djelovanje odgojne palice na leđima Soroševe plaćenice...

DA
DarthVader
18:22 07.08.2019.

Ovaj Ilija Greguric je umobolna osoba.

Avatar Moloh
Moloh
16:20 07.08.2019.

Od 2000 prosvjednika 1000 je pohapšeno. Zašto takva silovita reakcija ruskih vlasti na samo 2000 demonstranata? Zato je je Putina strah, boji se.