Borba protiv terorizma

Rusija sprema napad na ISIL i šalje svoj jedini nosač aviona u Siriju

Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Screenshot
isil
Foto: Reuters/PIXSELL
isil
Foto: Reuters/PIXSELL
ISIL
Foto: Reuters
ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters
Vladimir Putin
07.07.2016.
u 21:54
Vijest o slanju najvećeg ruskog vojnog broda potvrdila je i vladina novinska agencija Tass koja navodi da će brod provoditi zračne napade na Islamsku državu u razdoblju od listopada do siječnja
Pogledaj originalni članak

Rusija je konačno odlučila stati na kraj militantima tzv. Islamske države pa u Siriju šalje svoj jedini aktivan nosač aviona Admiral Kuznjecov, javlja FOX news.

Vijest o slanju najvećeg ruskog vojnog broda potvrdila je i vladina novinska agencija Tass koja navodi da će s broda provoditi kontrolirani zračni napadi na mete u Siriji. Predviđno je da avioni s palube broda kreću prema bazama ISIL-a, a cijela akcija trebala bi trajati od listopada ove godine do siječnja iduće godine.

Inače, ovaj nosač aviona ostavština je još iz Sovjetskog saveza. U more je porinut 1981. godine, potpuno je funkcionalan od 1985., a ovo će mu biti prvi put da sudjeluje u borbi.

Odluku o slanju nosača zrakoplova u Mediteran Rusija je donijela nakon nedavnih terorističkih napada u Bangladešu, Bagdadu i Istanbulu koje su izveli islamski militanti.

Dolazak Admirala Kuzetnova svakako bi bio snažan udarac pripadnicima terorističke organizacije Islamske države s obzirom da se radi o velikom nosaču aviona, uz koji bi, prema najavama, stiglo i još nekoliko vojnih helikoptera.

>>ISIL preuzeo odgovornost za napad na restoran u diplomatskoj četvrti Dhake

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
00:01 08.07.2016.

O tome se govori već mjesecima, razlog kašnjenja je remont tog istog broda koji je stvarno potrajao. Rusija nema vojnu opremu tog tipa, kao npr amerika, pošto je to napadačko oružje i skupo za održavati. Da su im francuzi prodali ona dva broda što su bili dogovoreni, situacija bi bila malo bolja. Rusi su po mom mišljenju jedini ušli iskreno u borbu protiv isila, prokazali su tursku i sve ostale pomagače isila. Neki analitičari spominju brojku od 40 000 mrtvih isilovaca od strane rusa. Moram priznati da video materijali ruskog bobardiranja u siriji izgleda zastrašujuće. Nadam se da će obaviti svoj posao do kraja. I na kraju, rusi nisu jedini koji su uključeni u borbu protiv isila, kina najavila slanje 10 000 vojnika, zato što znaju ako ovaj plaćenički rat uspije u siriji, oni su sljedeći.

ST
stomugromova
07:16 08.07.2016.

Samo će pojačati broj aviona i moći udarati ciljeve u dubini Sirije,a vjerovatno spremju i orkestriranu paljbu sa Kaspijskog mora.Oni koji se smiju zašto Rusi imaju samo jedan nosač aviona,a USA deset ? Zato jer agresori i osvajači moraju ih imati puno za ostvarivanje svojih agresija diljem svijeta.Najveća svjetska teroristička organizacija ih treba što vise da može terorizirati narode diljem svijeta i nositi im darove poput spaljene i uništene zemlje .To jenova vrsta tzv. "plemeniti" fašizam .Ruska pomorska strateška taktika je bazirana na podmornicama na kojima se osim strateških nuklearnih podmornica nalaze i neka od moćnih raketnih oružja.

DA
Darko22
22:40 07.07.2016.

"Russia sends its only aircraft carrier to Syria in response to US". US ? Poprilično sam siguran da šalju bosač aviona protiv ISIS-a...osim ako nam nešto ne skrivate...