Prebacivanje krivnje

Rusija i Amerika ratuju u Vijeću sigurnosti, a u Donjecku ubijeno 13 civila

Foto: Reuters/PIXSELL
Rusija i Amerika ratuju u Vijeću sigurnosti, a u Donjecku ubijeno 13 civila
22.01.2015.
u 16:52
U sukobu u Ukrajini dosad je poginulo 4800 ljudi, više od deset tisuća je ranjeno, među njima najmanje 102 djeteta
Pogledaj originalni članak

Rusi i Ukrajinci prebacuju jedni drugima krivnju za granatiranje trolejbusa u Donjecku u kojem je poginulo najmanje 13 ljudi. Ukrajinci su objavili i da se povlače s razorenog aerodroma kraj Donjecka, za koji su se borili nekoliko tjedana, a u međuvremenu Rusi i Amerikanci poveli su i verbalni rat u Vijeću sigurnosti UN-a. Američka veleposlanica u UN-u Samantha Power žestoko je udarila po Rusiji rekavši kako je novi ruski plan za Ukrajinu zapravo plan okupacije.

– Moskva se miješa u situaciju u Ukrajini i puno je puta u jednoj ruci nudila maslinovu grančicu, a drugom je ukrajinskim separatistima davala rakete Grad i tenkove – rekla je Power ističući kako se Rusija pokušava okružiti zamrznutim sukobima. Ruski veleposlanik u UN-u Vitalij Čurkin uzvratio je istom mjerom. – Pogoršanje situacije u Ukrajini dogodilo se, neobično, baš kad je u Kijevu bio zapovjednik američkih snaga u Europi Ben Hodges – kaže Čurkin dodajući i povijesnu paralelu.

– Da se gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili nije oteo kontroli 2008., ni Abhazija i Južna Osetija ne bi proglasile neovisnost – rekao je Čurkin ne objašnjavajući čija je kontrola nad Gruzijom bila tako nužna. Podsjetimo, američko zapovjednik Hodges nedavno je ocijenio kako se Rusija priprema da bi bez mobilizacije mogla istovremeno vojno zaprijetiti na nekoliko strana snagom koja je upotrijebljena u Ukrajini. Sad to još nije moguće, ali ruski predsjednik Putin nastoji vojsku osposobiti za takvo djelovanje pa bi se moglo dogoditi da Rusija bude u stanju intervenirati na Baltiku i u Gruziji istovremeno, kaže Hodges. Pobunjenici u Donjecku objavili su kako su otkrili i uhitili “tajnu grupu” koja je napala civilni trolejbus. Ukrajinski predsjednik Porošenko pokušavao je u Davosu dobiti pomoć za zemlju koja ima 73 milijarde dolara duga.

U sukobu u Ukrajini dosad je poginulo 4800 ljudi, više od deset tisuća je ranjeno, među njima najmanje 102 djeteta. U regiji pogođenoj sukobom živi 5,2 milijuna ljudi, milijun je pobjeglo iz svojih kuća, od toga više od pola milijuna sklonilo se izvan Ukrajine.

>> Proruski pobunjenici zauzeli zračnu luku u Donjecku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 104

KI
Kissinger
16:56 22.01.2015.

kako bi rekli angloameri - to su koleteralne žrtve.oni su takvih žrtava imali na tisuće u libiji,siriji,iraku,pakistanu,afganistanu.........do jemena.

Avatar Navrdeda
Navrdeda
17:36 22.01.2015.

Milicija DNR hapsi napadače na trolejbus Uhvaćena je jedna grupa diverzanata, ali veruje se da nisu sami ispalili granatu na stanicu Milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike uhvatila je grupu diverzanata za koju jse sumnja da je ispalila granatu na trolejbusku stanicu u Donjecku, kad je poginulo 13, a ranjeno više desetina građana. Zamenik komandanta milicije DNR Eduard Basurin izjavio je da je ta grupa „dovoljno velika, a imala je i minobacače“, javlja RIA Novosti. „Ta grupa najverovatnije nije usamljena, tražimo ostale diverzante“, rekao je Basurin.

PR
Protivcenzure
18:32 22.01.2015.

doći će dan kada će amerikanci platiti sve žrtve svih ratova ubili su više ljudi nego hitler i staljin zajedno. daj bože da i njih jednom tako mi ostali "oslobodimo" kako su oni nas.