MAUZOLEJ

Rusija otkrila koliko stoji održavanje Lenjinova tijela

Foto: Gregor Fischer/DPA/PIXSELL
Rusija otkrila koliko stoji održavanje Lenjinova tijela
14.04.2016.
u 08:30
Tijelo boljševičkog vođe izloženo je u mauzoleju na moskovskom Crvenom trgu
Pogledaj originalni članak

Ruska vlada objavila je da će ove godine na održavanje balzamiranog Lenjinova tijela potrošiti do 13 milijuna rubalja (oko 1,3 milijuna kuna), prenosi BBC.

U obavijesti državne agencije navodi se kako su ta sredstva potrebna za radove biomedicinske prirode na tijelu boljševičkog vođe izloženo u mauzoleju na moskovskom Crvenom trgu. Izvođač je već pronađen, iako nije imenovan. Sve dosadašnje radove od prvog izlaganja Lenjinova tijela 1924. godine izvodio je Ruski biomedicinsko-tehnološki centar za istraživanje i obuku.

Reakcije na izlaganje tijela u staklenom lijesu i visoke troškove oprečne su. Mnogi su nezadovoljni, neki predlažu da ga se pokopa, a neki kažu da ni sam ne bi volio ovo idoliziranje.

>> Raskomadani je Lenjin poruka Ukrajinaca Putinu

>> U oazu bogatih i slavnih, stariju od stoljeća i pol, potajno je dolazio čak i 'crveni' Lenjin

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

DU
Deleted user
08:51 14.04.2016.

Toga Uljanov Volođu zvanoga Lenjin treba smjestiti onamo kamo i Džugašvili Jožu poznatijega kao Staljin. Ništa nije bio bolji od njega, nego čak i gori jer je Staljin učio zločinačke metode od njega. Da se ne zaboravi, od obojice pak marljivo i temeljuito učio je tzv. najveći sin naših narodna i narodnosti Broz Joža koji se skrasio u beograskom "cvećarniku".

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:22 14.04.2016.

To su probni baloni kako bi konačno sahranili Lenjina i napravili mjesto Putinu.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:21 14.04.2016.

Klanjaju se masovnom ubojici i drže ga sto godina u mauzoleu... koji bolestan narod...