Tenzije između NATO-a i Rusije

'Rusi vojno pomažu Srbiju, a članica NATO-a ne može nabaviti oružje'

23.02.2017.
u 11:59
– Rusija akcije NATO-a u Crnom moru smatra agresivnima i odgovorit će na njih – kazao je bivši šef bugarske obavještajne agencije, general Kircho Kirov
Pogledaj originalni članak

Bivši šef bugarske obavještajne agencije, general Kircho Kirov kazao je da Rusija vojno pomaže Srbiji koja postaje ozbiljan faktor u regiji, piše bugarski Focus

– Rusija akcije NATO-a u Crnom moru smatra agresivnima i odgovorit će na njih. Tenzije između NATO-a i Rusije događaju se opasno blizu Bugarske i nedvojbeno će utjecati na situaciju u regiji – kazao je Kirov te dodao kako će se ta "igra živaca" nastaviti i u budućnosti.  Nada se da su "živci dovoljno debeli" s obje strane te da neće biti novih provokacija koje bi dovele do vojnog sukoba Rusije i NATO-a. 

Srbija dobiva vojnu pomoć od Rusije

– Sve to stvara opasnu situaciju koju naše (bugarske, op.a.) oružane snage moraju pratiti s posebnom pozornošću – rekao je general i dodao da je sada jasno kako u regiji Rusija ovisi o Srbiji. 

– Srbija je okružena članicama NATO-a, no dobiva vojnu pomoć od Rusije. Bugarska, iako članica NATO-a, ima problema s nabavom modernog naoružanja, dok Srbija modernu vojnu opremu, kao i moderne letjelice i rakete, dobiva besplatno. U regionalnim uvjetima sigurno je da Srbija postaje vojni faktor – kazao je Kirov. 

Smatra da će to sigurno utjecati na regiju i stvoriti atmosferu sukobljavanja i da će još dugo vremena postojati i problem između Srbije i Kosova

>>NATO diže borbenu spremnost: Priprema li se svijet za novi veliki rat?

>>NATO: Jačamo svoju nazočnost u Crnom moru. Moskva: To je još jedan korak prema jačanju napetosti

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

DU
Deleted user
12:23 23.02.2017.

Na svim portalima normalne vijesti, jedino na ratohušačkom Večernjem svakodnevno o Srbiji i Srbima. Doduše, ni ne čudi me s obzirom kakva ekipa čita Večernji, valjda ih jedino i zanimaju takve teme.

SS
S.Savić
12:42 23.02.2017.

Srbija i Rusija nisu prijetnja. Prijetnja dolazi iznutra uglavnom iz ljevičarske medije.

BI
bijelocrveni
12:15 23.02.2017.

Imali su 3. vojsku u europi pa su im na kraju traktori najvise pomogli. Uzalud im.