LEGALIZACIJA

Rušenje se nastavlja, iz ‘ilegale’ žele 86.743 bespravna graditelja

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Rušenje se nastavlja, iz ‘ilegale’ žele 86.743 bespravna graditelja
13.02.2013.
u 07:56
Iz Ministarstva graditeljstva kažu da se rušenje ilegalne gradnje nastavlja idućeg tjedna. Prve su na redu 1462 kuće u kojima se ne stanuje
Pogledaj originalni članak

Prema najsvježijim podacima Ministarstva graditeljstva, do 31. siječnja zaprimljena su 86.743 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih kuća, vikendica... To znači da je u samo mjesec dana još 12.156 građana odlučilo legalizirati svoje bespravne objekte.

Ako se tim tempom proces legalizacije nastavi sve do 30. lipnja, zadnjeg roka za podnošenje zahtjeva, ispada da će najmanje 160 tisuća bespravnih graditelja izaći iz “ilegalne zone”. Ipak, već je danas jasno da će mnoge kuće biti srušene. Naime, do 31. prosinca, zadnjeg dana do kada su zahtjev za legalizaciju morali podnijeti svi bespravni graditelji kojima je već prije bilo izdano rješenje o rušenju, od ukupno 32.617 takvih objekata za njih 10.752 nije predan zahtjev za legalizaciju.

Iz Ministarstva graditeljstva poručuju da to ne znači da će sve objekte od njih 10.752 trebati srušiti jer je, kažu, moguće da su ilegalni graditelji u međuvremenu sami srušili svoje bespravne objekte ili ih već prije uskladili sa zakonom, ali tu promjenu nisu prijavili inspektorima. Rušenje bespravne gradnje nastavlja se idućeg tjedna, a u prvoj fazi srušit će se 1462 bespravne kuće koje njihovi vlasnici ne koriste za trajno stanovanje.

>> \"Radije ću porušiti staju nego platiti legalizaciju jer novca nemam\"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

DU
Dudek
09:37 13.02.2013.

Drugovi iz vlade. Imate komunalne redare i neznam kako da ih imenujem. Plćeni su od poreznih obaveznika. Zašto svaka gradnja nije bila stopirana? Nerad nebriga i nije moje. Ludi su bar gradili vi rušite i uništavate ono što postoji. To je više nego smiješno.

PA
padobranacn
10:27 13.02.2013.

Takode ono sto je zanimljivo u Saboru od oporbe nitko ne vodi racuna o gradanima i zna se da je najveci dio bespravne gradnje upravo napravljen od 90 pa nadalje.. Ali dobro platice Hrvatski gradani i za Rumunje i sve ostale drzave clanice EU koje jos nisu ni pocele sa legalizacijom.. Samo se rusi u Hrvatskoj nisu ju srusili Srbo-ćetnicki agrasori ali evo srusit ce ova vlada ostatak kuca sto nisu uspjeli Četnici..

FR
friz
09:02 13.02.2013.

što je najžalosnije,sada su se u tu "legalizaciju" ubacili lobiji arhitekata i geodeta,da i oni uzmu svoje!I to pod velikim "blagoslovom" ministrice Mrak!Tako da je narodu i zbog toga još dodatno pao mrak na oći!Jedino,znajući koliko dugo traju "procesi legalizacije recimo na Jadranu,ako se nastavi istim tempom,legalizacije bi u Hrvatskoj mogle biti završene recimo tamo 2100-te godine!I to ako!!!