Uz pomoć građana

Rumunji ukrali iz mjenjačnice nekoliko stotina tisuća kuna, uhićeni na granici

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Ilustracija
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
Ilustracija
12.12.2019.
u 18:49
Građani koji su se zatekli u blizini mjesta događaja primijetili su što se događa te su javili policiji koja je odmah krenula u potragu za njima
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija uhitila je dvojicu Rumunja starih 42 i 31 godinu koji su ukrali novac iz jedne mjenjačnice u Praškoj ulici.

Dogodilo se to jučer oko 15.15 sati dok je jedan kradljivac odvlačio pažnju 52-godišnjeg zaposlenika, drugi je otuđio novac.

Ukradeno je više stotina tisuća kuna, no policija je brzo uhitila lopove. Građani koji su se zatekli u blizini mjesta događaja primijetili su što se događa te su javili policiji koja je odmah krenula u potragu za njima.

– Suradnja građana i policije rezultirala je pronalaskom oba počinitelja i to jednog rođenog 1977. godine, nakon nešto malo više od sat vremena na jednom graničnom prijelazu s namjerom bijega s područja RH, a drugog rođenog 1988. danas, u četvrtak također u prokušaju bijega s područja RH ali na drugom graničnom prijelazu. Obojica muškaraca, državljana Rumunjske, privedena su na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku – priopćila je PU zagrebačka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
marli
20:37 12.12.2019.

Rumunji su glavni i po ljetnim sezonama kad rumunjke glume turistkinje i "džeparing sistem"