suđenje za fimi medi

Rošin: Bio sam čovjek od povjerenja. Dvorski arhitekt!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Rošin: Bio sam čovjek od povjerenja. Dvorski arhitekt!
05.02.2013.
u 11:27
Govoreći pak o načinu na koji se financirao HDZ, Zubović je rekao da su se potencijalni donatori teoretski mogli obratiti bilo kojem članu stranke koji bi ih onda proslijedio dalje u tajništvo stranke.
Pogledaj originalni članak

- Bio sam osoba od povjerenja. Dvorski arhitekt. Tim je riječima samog sebe opisao Jerko Rošin dok je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio na suđenju za aferu Fimi media.

Rošinu je jučerašnje svjedočenje bilo drugo u ovom postupku, jer je već saslušavan kao svjedok USKOK-a. I dok je kao svjedok USKOK-a govorio o nekim ozbiljnijim stvarima, poput načina na koji je funkcionirala stranka pod vodstvom Ive Sanadera, obranu, na čiji je poziv jučer sjeo u klupu za svjedoke zanimale su neke prozaičnije teme. Poput primjerice, koliko se dugo Sanader i Rošin poznaju, je li Sanader i početkom 90-ih bio dobro situiran, jesu li on i Rošin bili prijatelji te tko je sve išao na zajednička ljetovanja s obitelji Sanader.

Rošin je na sva pitanja odgovarao opširno, pa se tako moglo čuti da se on i Sanader poznaju 30 godina, dok su prijatelji oko 20 godina. Upoznali su se jer je Rošin trebao renovirati Sanaderov stan u Splitu, a s tim renovacijama nastavio je i kasnijih godina u ostalim nekretninama obitelji Sanader. Upitan je li Sanader i sredinom 90-ih bio dobrog imovnog stanja, Rošin je odgovorio:

- Kada od vas netko naruči adaptaciju stana, pretpostavljate da to može platiti. Nisam promišljao o njegovim financijama, no ocijenio sam da ima novca. Uostalom prije povratka u Split radio je u Austriji gdje je imao neke građevinske firme - kazao je Rošin.

Opisujući kako su izgledali Sanaderovi stanovi, Rošin je kazao da “su im zidovi bili kao tapecirani slikama”, a te slike Sanader je djelom kupovao, a djelom dobivao.

- Bilo je tu lijepih slika, dobrih autora - kazao je Rošin, koji nije zaboravio napomenuti, odgovarajući na pitanja branitelja i da je Sanader preko majke rodbinski povezan s Antom Topićem Mimarom.

Što se pak tiče ustrojstva Predsjedništva HDZ-a, po Rošinu to je bilo oličenje demokracije jer je svatko mogao reći što hoće. Kao ni ranije saslušani svjedoci obrane ni Rošin nije čuo za crne fondove, dok je za Fimi mediu, naravno, doznao iz medija. Iste spoznaje o crnim fondovima i Fimi mediji ima i Marijo Zubović, također jedan od Sanaderovih intimusa koji je jučer svjedočio. Zubović, osim što nije znao za crne fondove, nije primijetio ni isplate mimo računa, a što se tiče donacija, njihovo prikupljane bila je obveza svih članova stranke koji su bili na izbornim listama. U praksi to je značilo, pojasnio je Zubović, da ste one koji su vam se obratili sa željom da doniraju stranku, slali u središnjicu stranke, konkretnije u tajništvo HDZ-a.

>> Luka Bebić: Priča o crnim fondovima do mene nije došla

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

EX
excell
11:52 05.02.2013.

..nevjerojatno kakac karakter imaju svjedoci ...zar je istina toliko bolna ...što će reči njima njihovi unuci ..zar će lijepo odzvanjati riječi ...dida ti si lagao..

VA
Valerija007
12:04 05.02.2013.

Ne čujem, ne vidim i ne pričam. A imovina im svima narasla do neba.

BE
ben12
13:01 05.02.2013.

Oni su od rane mladosti cijepljeni protiv srama !