POTRAGA

Ronioci s kamerama istražuju poplavljeni rudnik u Kini

Ronioci s kamerama istražuju poplavljeni rudnik u Kini
03.04.2010.
u 12:25
U unutrašnjosti rudnika u provinciji Shanxi ostalo je još od poplave prošle nedjelje zarobljeno 153 rudara. Otkucaiji koji su iznutra dopirali u petak, u subotu se nisu ponovili
Pogledaj originalni članak

Spasilački timovi počeli su jučer ulaziti u rudnik u Kini koji je poplavljen još prošle nedjelje, nakon što su se u petak čuli udarci iznutra koji su potkrijepili nade da u rudniku još ima preživjelih rudara.
U unutrašnjosti poplavljenog rudnika u provinciji Shanxi ostalo je zraobljeno 153 rudara. Šest ronioca i 13 spasilaca ušli su u rudnik s podvodnim kamerama, ali za sada još nemaju nikakvih dobrih vijesti. Otkucaji koji su pojačali napore spasioca također su u međuvremenu utihnuli.

U neposrednoj blizini rudnika je tristotinjak spasilaca i 156 pripadnika medicinskog osoblja s opremom, spremni da na licu mjesta pomognu unesrećenima ako se ijedan od njih uspije izvući živ iz jame. Intenzivno se radi na ispumpavanju vode iz rudnika.
U vrijeme nesreće u rudniku je bilo 261 rudar, ali ih je 108 spašeno.
Riječ je o najvećoj rudarskoj nesreći u Kini od 2007. godine kada je u sličnom incidentu poginuo 181 rudar.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.