Ljubav na djelu

Romantična čestitka za Marinelu

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Iznenadenje
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Iznenadenje1
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Iznenadenje2
13.09.2012.
u 16:53
Damir je na livadi lučicama ispisao poruku, pripremio večeru za dvoje, tortu, vatromet i glazbu violine
Pogledaj originalni članak

Koliko je romantika precijenjena i podcijenjena teško je reći, jer uz mnoštvo pozitivnih stvari nosi i negativne epitete, poput riječi kao što su sladunjavo, umjetno ili klišej, ali sigurno je da su romantične geste danas sve rjeđe. Ne toliko zbog navedenih epiteta, koliko zapravo zbog tempa života, posla i iscrpljenosti ljudi kada se bore da spoje kraj s krajem, kako bi i na kraju mjeseca imali za kruh, pa im onda rijetko padne na pamet da budu – romantični. Stoga je gesta Damira Gavrića iz Jesenja svakako vrijedna pažnje i divljenja, koliko zbog “hrabrosti” i kreativnosti, toliko i zbog samog truda da jednoj djevojci na romantičan način čestita rođendan. On je, naime, za svoju simpatiju Marinelu odlučio na jednoj livadi u Jesenju lučicama ispisati rođendansku čestitku. Podno te poruke čekao ju je postavljen stol za dvoje, okružen bakljama, laticama ruže i srcima, a na stolu rashlađeni šampanjac, više vrsta jela i rođendanska torta, što je također sve sam pripremio, skuhao i ispekao.

 Iznenađenje i u novinama

S idejom o iznenađenju došao je i u našu redakciju, iako nesiguran, ne znajući kako bi Marinela mogla reagirati, prvo na njegovo iznenađenje, a potom i na činjenicu da je završila u novinama. – Stalo mi je do nje, što bih joj htio dokazati romantičnom gestom, a ne bih želio da se naljuti – rekao nam je Damir. Ipak, uz malo ohrabrenje, priprema iznenađenja za koje je osim nas i Damira znala tek nekolicina prijatelja, mogla je početi. Damir je čitav dan uređivao livadu i lučicama ispisao poruku: “Marinela, sretan ti rođendan”. Potom je pripremio jelo i ispekao tortu te podno livade postavio romantični stol za dvoje. Kada je došla večer, naš je fotoreporter čekao u obližnjem vinogradu, a Damir je otišao po Marinelu i vezanih je očiju dovezao na mjesto iznenađenja. – Bilo joj je, doduše, malo čudno kad sam joj rekao da se lijepo obuče, a doveo sam je usred livade. Naravno, iznenadila se kad je vidjela poruku te baklje koje su nas vodile do postavljenog stola oko kojeg su bile posipane i latice ruže – prepričava Damir. Nažalost, zbog vjetra koji je puhao lučice su se brzo ugasile, ali Damirova gesta sigurno će se dugo pamtiti. Međutim, tu iznenađenjima nije bio kraj.

Vrhunac - zvuk violine

Nakon što su nazdravili šampanjcem i večerali, počeo je vatromet, a potom se iz prikrajka začuo zvuk violine. – Prijatelj Mario Halužan svirao je violinu, ali udaljen nekoliko metara, u mraku, tako da ga nismo mogli vidjeti, samo smo čuli glazbu. Oboje smo bili oduševljeni – kaže nam Damir. Naposljetku, kad se violinist udaljio, uslijedila je torta, s čokoladom, rumom i višnjama, nakon koje su, budući da je već zahladilo, krenuli kući. – Nadam se da je iznenađenje uspjelo i da se neće ljutiti zbog toga što sam stupio u kontakt s novinarima jer ovo bi trebao biti drugi dio iznenađenja – kaže Damir, još uvijek u strahu od reakcije Marinele kad se vidi u novinama. A mi ga još jednom možemo ohrabriti i pohvaliti, sigurni da će i Marineli biti drago što je svoju simpatiju prema njoj odlučio podijeliti s javnošću. Svaka čast, majstore!     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RB
Rastu Brojke
10:40 14.09.2012.

Vijest iz Zagorja!? I to spada u vijesti!? Baš nam je super u tom Zagorju, med i mlijeko...