kad se ruke slože

Roditelji 'glancaju' školu pred tehnički pregled

Foto: Branimir Bradarić/VLM
tehnička škola vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
tehnička škola vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
tehnička škola vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
tehnička škola vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
tehnička škola vukovar (1)
07.04.2013.
u 11:31
Odlučili smo pomoći koliko je to u našoj moći da ne ispadne kako samo kritiziramo. Svjesni smo i da tvrka koj obnavlja školu nema mogućnosti sve to odraditi na vrijeme
Pogledaj originalni članak

Na poziv članova Vijeća roditelja Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara skupina od 30-ak roditelja krenula je u čišćenje i uređenje prostorija škole koja će tijekom ovoga tjedna po treći put ići na tehnički pregled nakon višegodišnje obnove.

– Odlučili smo pomoći koliko je to u našoj moći da ne ispadne kako samo kritiziramo. Svjesni smo i da tvrka koj obnavlja školu nema mogućnosti sve to odraditi na vrijeme pa smo se mi roditelji organizirali i krenuli u čišćenje učionica, hodnika i sanitarnih čvorova, rekla je Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja. Oni su uklanjali otpad ostao iza obnove, prali prozore, čistili parkete, uređivali hodnike i sanitarne čvorove…

Unatoč dobroj želji roditelji su u višesatnoj akciji čišćenja uspjeli urediti samo jedan dio učionica ali su najavili da će ponovno doći ukoliko bude potrebe zatim. - Imamo saznanja da su Ministarstvo obrazovanja i županija dogovorile angažiranje servisa za čišćenje. Ako se to ne poaže točni mi ćemo se ponovno organizirati i krenuti u akciju čišćenja a sve kako bi naša djeca mogla što prije sjesti u školske klupe u obnovljenim prostorijama, istakla je Đorđević.

Prema ranijim informacijama treći po redu tehnički pregled treba se obaviti do kraja ovoga tjedna. Do tada se mora završiti hidro mreža, dobiti atest za postavljeno dizalo kao i urediti okoliš i pristupne staze do škole. Inače, dio namještaja u školi je već postavljen dok će preostali namještaj biti dopremljen po završetku tehničkog pregleda i čišćenja.

>>Tehnička škola N. Tesla ponovno \"pala\" na tehničkom pregledu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.