Rim blokiran

Rimljani iznenađeni snijegom, škole i gradske institucije ne rade

Foto: AFP/PIXSELL
rim pod snijegom (1)
Foto: AFP/PIXSELL
rim pod snijegom (1)
Foto: AFP/PIXSELL
rim pod snijegom (1)
Foto: AFP/PIXSELL
rim pod snijegom (1)
Foto: AFP/PIXSELL
rim pod snijegom (1)
Foto: AFP/PIXSELL
rim pod snijegom (1)
04.02.2012.
u 12:29
Cijela Italija je pod snijegom, mnoge prometnice su potpuno zatvorene, a i vlakovi su ostali u snijegu
Pogledaj originalni članak

Snijeg koji je pao u noći s petka na subotu potpuno je blokirao Rim. Oko 30 cm snijega zaustavilo je gradski promet, zatvorene su škole, gradski uredi, pošte, muzeji, starorimski spomenici, a gradonačelnik Gianni Alemanno se opravdava da nije znao da će doći do takvog nevremena.

Šef civilne zaštite Franco Gabrielli odgovara kako se prognoza znala danima unaprijed. Alemanno pak kaže kako je bilo predviđeno 15 cm snijega, a palo ga je duplo više. Toliko snijega u Rimu nije bilo od 1985. kada je također sve bilo zaustavljeno i kada su gradski autobusi vozili s lancima na kotačima.

Pošto Rim nema ralica ceste su pune snijega i mogu voziti samo automobili s lancima.

Rimljani su izašli na ulice i provode subotu u slikanju svoga grada pod snijegom, događaj koji, dakle, nije viđen 27 godina.

Cijela Italija je pod snijegom, mnoge prometnice su potpuno zatvorene, a i vlakovi su ostali u snijegu. Vlak sa 110 putnika na pravcu Rim-Avezzano (prema središtu Apenina, pokraj L'Aquile) bio je zaustavljen u snijegu 17 sati. Zračni promet je također u velikim teškoćama.

Iz Vatikana stiže informacija kako je i papa Benedikt XVI. tijekom noći na subotu sa svog prozora promatrao snijeg koji je padao na Trg sv. Petra.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.