PRIJAVILA POLICIJI

Rimac je u automobilu pronašla 'bubu' i tako probila istragu?

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
30.05.2020.
u 15:33
Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.
Pogledaj originalni članak

Istražitelji su Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana, a sada ju USKOK sumnjiči za inkriminirane radnje.

No, kako piše Slobodna Dalmacija, jedna bizarna situacija ubrzala je cijeli proces uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba, inače bi vjerojatno te tajne mjere praćenja trajale tko zna koliko. 

Rimac je, dva dana prije uhićenja navodno u svom osobnom automobilu marke AUDI A4 2.0 TDI pronašla prislušni uređaj, tzv. "bubu".

"Bubu" je navodno pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

I tako je krenula istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su "bubu" postavile njihove kolege. Vidjevši da se nema više što čekati, USKOK je pokrenuo niz uhićenja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

BH
Bunjevac=Hrvat
16:24 30.05.2020.

Bože,dokle će ovi sapunati mozak hrvatskom narodu s ovakvim farsičnim istragama?Treba otkazati pretplatu HRT-u,u najmanju ruku.

WA
wannabenovinari
16:40 30.05.2020.

Kako je logično da osoba koja je navodno mozak kriminalne organizacije odnese bubu u policiju? Pazi, policiju!? Umjesto da najprije posumnja da je prisluškuju i prate te da se proba na svaki način osigurati od progona, recimo uništavanjem svih mogućih inkriminirajućih činjenica protiv sebe. Priča im ne drži vodu.

OR
Orilogorilo
16:16 30.05.2020.

Sporni iznos je 1 milijun kuna, a cemp uplatio policu od 300000 eur da bi pocastio rimac sa 300000 kn. Malo mi ne stima matematika tu, potrosis 2,3 mil kn da bi ustedio milijun. Cak ni u korumpiraninom sudstvu kakvo je hrvatsko to ne moze proci.