Dar Jadranskog pomorskog servisa

Rijeka dobila Spomenik pomorcu i pomorstvu, na svečanosti i Riječki pokret otpora

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
obersnel
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
rijeka
13.12.2014.
u 14:05
Nakon današnjeg svečanog otkrivanja spomenika na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, održana je sveta misa za preminule djelatnike JPS-a i sve preminule pomorce grada Rijeke, koju je predvodio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić
Pogledaj originalni članak

Povodom 25. svoga postojanja i uspješnog poslovanja riječka brodarska kompanija Jadranski pomorski servis d.d. donirala je Gradu Rijeci i njezinim građanima Spomenik pomorcu i pomorstvu u čast svim brodarima i pomorcima toga kraja.

Nakon današnjeg svečanog otkrivanja spomenika na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske, održana je sveta misa za preminule djelatnike JPS-a i sve preminule pomorce grada Rijeke, koju je predvodio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Spomenik je poklon svima koji žive uz more i od mora, kazao je na današnjoj svečanosti Ante Maras, direktor JPS-a, tvrtke koja se djelatnošću tegljenja počela baviti 1956. godine kao pogon Plovni objekti u sastavu poduzeća Luka Rijeka.

Godine 1989. reorganizacijom Luke Rijeka iz društvenog vlasništva utemeljuje se kao samostalno društvo današnjeg imena. Osim tegljača, kapacitete JPS-a čine plovna dizalica, tri teglenice, jahta Pulena i tvornica za preradu ribe Mardešić u Salima na Dugom otoku. Nakon svečanog otkrivanja spomenika uslijedio je još jedan dar JPS-a građanima Rijeke, nastup grupe E.N.I. i koncert Gorana Karana i 170 obroka Kući utočišta koja djeluje u Rijeci u okviru Samostana sestara milosrdnica. Autor Spomenika pomorcu i pomorstvu akademski je kipar Petar Dolić iz Zagreba.

>>Kalem: Blate mene, ali Linić je meta. Pa sad kažu da je i moja crpka njegova

>>Treba li i hoće li DORH istražiti Linićeve navode

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.