Nelegalno, ali...

Revizija: Milan Bakšić nije imao pravo imenovati svoje savjetnike

Foto: 'TADIJA ODIC'
Revizija: Milan Bakšić nije imao pravo imenovati svoje savjetnike
29.07.2010.
u 15:55
Nalaz Državne revizije ne obvezuje gradonačelnika da poništi svoju odluku, niti se to izričito spominje, tako da promjena nema
Pogledaj originalni članak

Odredba Statuta Grada Gline da gradonačelnik može imenovati savjetnike i odrediti im visinu naknade u suprotnosti je s više zakona, stoji u nalazu revizije poslovanja Grada Gline za 2009. Gradonačelnik Milan Bakšić imenovao je pet savjetnika - za imovinsko-pravne odnose, društvene djelatnosti grada, komunalno gospodarstvo, tehničku kulturu i poljoprivredu. Revizija je utvrdila da je do konca 2009. godine za naknade savjetnicima isplaćeno 99.657 kuna. Time je potvrđen nalaz Ministarstva uprave donesen nakon upravnog nadzora provedenog koncem 2009. godine po kojemu odredbe Statuta o imenovanju posebnih savjetnika nisu u skladu sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi, i Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi. No, nalaz revizije ne obvezuje gradonačelnika da promijeni svoju odluku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AV
avalon
10:34 02.08.2010.

Tako glup članak i cijelo je vrijeme na glavnom linku. Zašto je glup,tendenciozan i zlonamjeran???? Jednostavno zato ,jer je statut grada kao i u svim gradovima morao ići na odobrenje u ministarstvo uprave koja ga je odobrila bez i jedne zamjerke. Maestro Tadija je sve napisao tako da izgleda da je gradonačelnik uradio nešto protuzakonito- A NIJE!!!!! , a vi sa veseljem objavili. Pitajte koliko gradonačelnici Petrinje,Siska itd. imaju savjetnika\'\'\' Opčenito Večernji list ima nešto protiv ove sadašnje vlasti,a pogotovo Tadija Odić,pisac svih ovih plačenih i zluradih komentara. Dragi gradonačelniće, vrijeme je da otpustIte 5 zaposlenika koji opstruiraju vaš normalan rad u opčini Glina ( a ima ih mnogo više) i zaposlite 5 svojih ljudi kojima vjerujete.Savjetujem vam da to uradite ŠTO PRIJE!!!! Tako općina neće biti na gubitku, a vi će te normalnije i veselije raditi svoj posao. Glede pisca ovog članka: Gospodine Odiću,da ste prije bili tako osjetljivi na rad bivšeg gradonačelnika mogli ste pisati svaki dan bar po tri članka i zaraditi velike novce, ali, ili niste imali muda za tako nešto ili ste bili plačeni da čutite kao zaliveni.Bit će i jedno i drugo. Ovo vaše slobodno piskaranje je samo znak da je i u Glinu napokon stigla demokracija.