AMERIČKI IZBORI ZA GUVERNERA

Republikanci bolji u dvije savezne države

Foto: AFP
Republikanci bolji u dvije savezne države
04.11.2009.
u 08:20
Prvi lokalni izbori u Americi nakon pobjede predsjednika Obame uzburkali su javnost zbog poraza demokratskih kandidata u Virginiji i New Jerseyju.
Pogledaj originalni članak

Bob McDonnell, kandidat Republikanske stranke, sa zavidnom je prednošću izvojevao  pobjedu u Virginiji i tako prekinuo gotovo osmogodišnju vlast demokrata u toj saveznoj američkoj državi, dok je njegov kolega Chris Christie u New Jerseyju potukao ranijega demokratskog guvernera Jona Corzinea.

Poraženi demokratski guverner New Jerseyja obrušio se tijekom kampanje na svojega republikanskog suparnika optužujući ga za bliske veze s bivšim predsjednikom Bushom i negodujući zbog njegovih stavova oko pobačaja i zdravstvene zaštite, no čak ni šale na račun Christiejeve težine nisu mu pomogle u izbornoj utrci.

Tako su, tek godinu dana nakon izbora demokratskog predsjednika Baracka Obame, republikanci pobijedili u dvije ključne pozicije američkih izbora za guvernera, što je ponukalo američke izvjestitelje da se raspišu o teškom udarcu koji je poraz u New Jerseyju zadao predsjedniku Obami.

S druge strane, David Plouffe, voditelj Obamine predsjedničke kampanje, kazao je kako su rezultati nepotrebno uzburkali javnost jer se radi tek o izborima na lokalnoj razini.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZD
zdravko
13:15 04.11.2009.

U lazi su kratke noge.Svakog cuda dva dana dosta!

DU
Deleted user
20:43 04.11.2009.

mislim da je Obama došao u veoma kriznu situaciju koju mora riješiti pošto poto. Oporavak Američke industrije, otvaranje novih radnih mjesta, oporavak banaka traži nepopularne mjere koje će uglavnom pogoditi bogatiji stalež a ovi su pak tradicionalno Republikanci. Nepopularne mjere su naškodile Obami ali one su potrebne!!!