Porezna rješenja

Rekorder je u 2009. imao mjesečnu plaću od 124 tisuće kuna

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Rekorder je u 2009. imao mjesečnu plaću od 124 tisuće kuna
31.05.2010.
u 16:55
Na ljestvici pet najvećih plaća prva tri mjesta drže naftaši, a među obrtnicima na vrhu su soboslikar, instalater i arhitekt.
Pogledaj originalni članak

Na adrese gotovo 20 tisuća poreznih obveznika u Primorsko-goranskoj županiji stigla su rješenja poreza na dohodak, a za desetak dana iz devet ispostava Područnog ureda Rijeka bit će poslana i druga tura rješenja. Kako je od ukupno primljenih 88.135 poreznih prijava za zarađeno u prošloj, 2009. godini, računica pokazala da poreznici moraju obveznicima vratiti 30 milijuna kuna preplaćenog poreza, a obveznici poreznicima duguju 4,4 milijuna kuna, valja zaključiti da su kod većine građana porezna rješenja izmamila osmijeh jer stižu kune na ime povrata poreza.

I dok se “mali ljudi” raduju povratu poreza već od nekoliko stotina kuna, oni koji su lani zaradili najviše o tome sigurno i ne razmišljaju.

Najveći dohodak od nesamostalnog rada, plaća, na području Primorsko-goranske županije lani je zarađen u naftnoj industriji. Riječ je o iznosu od 1,488 milijuna kuna, što je mjesečna plaća od 124 tisuće kuna. I na drugom i trećem mjestu ljestvice pet najviših plaća dobili su naftaši, s godišnjim zaradama od 1,049 milijuna kuna i 954 tisuće kuna. Četvrta zarada je ona ostvarena u proizvodnji, 942 tisuće kuna. No, poreznici ne otkrivaju o kojoj je djelatnosti riječ. I na petom mjestu je plaća iz proizvodnje od 855 tisuća kuna. Najveće zarade ostvarene lani od obrta i slobodnih zanimanja upola su manje od najvećih plaća. Među njima na prvom je mjestu dohodak od 423 tisuće kuna, koliko je zarađeno u djelatnosti soboslikarske i staklarske djelatnosti, na drugome mjestu je dohodak od 378 tisuća kuna zarađen postavljanjem instalacija, a treća je zarada arhitekta od 372 tisuće kuna. Na četvrtom mjestu je ugostitelj, koji je od ugošćivanja u djelatnosti “barovi” zaradio 371 tisuću kuna, a posljednji na ljestvici pet najvećih je građevinar s godišnjim dohotkom od 355 tisuća kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.