Vidovec

Rebalansom osigurali novac za javne radove u općini

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Rebalansom osigurali novac za javne radove u općini
04.05.2012.
u 10:07
Na sjednici je prihvaćen i prijedlog da se mladim ljudima koji su završili fakultet omogući stažiranje
Pogledaj originalni članak

Na posljednjoj sjednici vidovečkog Općinskog vijeća, vijećnici su prihvatili izmjene i dopune općinskog proračuna koje je predložio načelnik Bruno Hranić. S obzirom na to da se uštedjelo na pojedinim stavkama, novac je rebalansom raspoređen u druge namjene.

Novim sporazumom, naime, koji je Hranić potpisao sa ŽUC-om, ušteđeno je oko 200.000 kuna, jer je ŽUC preuzeo sufinanciranje gradnje nogostupa u Tužnom sa 75 posto. Također, 25.000 kuna ušteđeno je jer su Hrvatske ceste potpuno financirale postavljanje upozoravajućih semafora kod škole u Nedeljancu.

Rebalansom je osiguran novac za javne radove na kojima je zaposleno sedam djelatnika s područja općine koji su dosad bili na Zavodu za zapošljavanje.

Na sjednici je prihvaćen i prijedlog da se mladim ljudima koji su završili fakultet omogući stažiranje. Prihvaćen je i prijedlog načelnika o oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa investitorima koji će zaposliti najmanje dvoje ljudi s područja općine. Prvotni prijedlog bio je četvero ljudi, no u raspravi je jednoglasno zaključeno da se i malim poduzetnicima treba omogućiti lakše poslovanje.

Prijedlog o povećanju sufinanciranja smještaja djece u dječji vrtić nije prihvaćen, jer je većina vijećnika smatrala da teret poskupljenja treba na sebe preuzeti općina, kao što je to bilo i prethodnih godina. Raspravljalo se i o postojećem dugu općine pa je Hranić izvijestio vijećnike da postoji plan sanacije duga, iako su oni tvrdili suprotno, te da je dug prepolovljen, što nije slučaj u nekim drugim općinama.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.