Prepad u Zagrebu

Razbojnički par poštaru: 'Daj sve što imaš. Imamo pištolj i nož, ubit ćemo te'

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Razbojnički par poštaru: 'Daj sve što imaš. Imamo pištolj i nož, ubit ćemo te'
06.12.2014.
u 15:34
Preplašeni djelatnik Hrvatske pošte poslušao ja naredbu. Uz 600 kuna predao im je i svežanj pisama koje je krenuo raznositi po zgradi.
Pogledaj originalni članak

Čak dvojica zagrebačkih poštara našla su se na meti razbojnika u petak ujutro. Razbojnici su najprije oko 8.50 sati opljačkali M. H. (49) koji je krenuo raznositi poštu po naselju Siget u Novom Zagrebu.

- Daj sve što imaš. Imamo pištolj i nož, ubit ćemo te - zaprijetila su dvojica razbojnika poštaru kada je ušao u jednu stambenu zgradu. Preplašeni djelatnik Hrvatske pošte poslušao ja naredbu. Uz 600 kuna predao im je i svežanj pisama koje je krenuo raznositi po zgradi.

Isti dvojac u oba razbojništva?

Četrdesetak minuta kasnije, oko 9.30 sati identičan je prizor zatekao i G. B. (44) koji je ušao u zgradu u Ulici Cvijete Zuzorić na Trnju. Mlađahan razbojnički dvojac sa šalovima preko lica srušio je poštara na pod i uzeo mu čak 40.000 kuna koliko je u tom trenutku imao u torbi. Odmah su pobjegli, a 192 okrenula je i druga žrtva toga jutra. Policija je odmah krenula u akciju i potragu za zasad nepoznatim počiniteljima.

Organi reda također nisu odbacili mogućnost da je riječ o istim počiniteljima u oba razbojništva, budući da su dva poštara dala sličan opis pljačkaša. Naveli su da je riječ o muškarcima u dvadesetim godinama, visokim oko 180-185 centimetara. U prvom razbojništvu šal preko lica imao je samo jedan razbojnik, dok je drugi bio nemaskiran. Istražitelji će tek utvrditi je li moguće da se dvojac u pauzi od prvog razbojništva ipak odlučio bolje kamuflirati ili je pak riječ o sasvim drugim razbojnicima koji su orobili 44-godišnjaka.   

>>Ušao u banku, pokazao lažnu eksplozivnu napravu i odnio oko 200.000 kn

>>'Vidio sam čovjeka s aktovkom kod banke'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar gecdra
gecdra
15:46 06.12.2014.

Razbojnike iz porezne uprave treba oštrije kažnjavat