NOVI INCIDENT

Razbijen automobil ravnatelja škole iz Vukovara, SDSS: 'Ovo je jasna poruka'

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
07.03.2021.
u 16:33
Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kazao je kako su u protekle dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru te da za tako nešto nema opravdanja
Pogledaj originalni članak

U noći subota na nedjelja, poslije ponoći, nepoznati počinitelj ili više njih su oštetili osobno vozilo Đorđa Lukića, ravnatelja Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara. S komadom drveta razbijeno mu je stražnje staklo na automobilu koje se nalazilo parkirano ispred obiteljske kuće gdje živi s obitelji.

Tim povodom danas je u središnjici SDSS-a u Vukovaru održana konferencija za novinare sa koje se saborska zastupnica Dragana Jeckov poručila kako se radi o jasnoj poruci Lukiću poslije svih događanja u školi nakon nedavne tučnjave učenika koja se dogodila u okolici škole.  

- Vukovar i okolica moraju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje jer ako oni postanu svakodnevica i dozvole se napadi na djecu i imovinu pripadnika srpske nacionalnosti postavlja pitanje što će biti sutra, rekla je Jeckov najavljujući kako će i od MUP-a zatražiti određena pojašnjenja i smjernice što učiniti da se ovakvi događaji zaustave.

Istaknula je kako velika većina Vukovaraca želi da se normalno živi ali i da je ovo sumorna svakodnevica kada se govori o napadima na imovinu i pojedince iz srpske zajednice. Kazala je i kako od nadležnih očekuje da se brzo pronađu počinitelji te da učine sve da se zaustavi ova eskalacija sukoba kojoj svjedočimo nekoliko godina.  

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar kazao je kako su u protekle dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru te da za tako nešto nema opravdanja.

- Ovaj napad bio je direktni napad na njega ali i jasna poruka njemu kao ravnatelju škole. Poslije svega bojimo se što se može već sutra dogoditi, istakao je Kolar.   

Podsjetio je kako se radi prije svega o čovjeku, prosvjetnom i sportskom radniku te postavio pitanje kome smetaju njegovi uspjesi kao i uspjesi učenika iz njegove škole.

Predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić poručio je kako se Srbi u Vukovaru osjećaju nesigurno, da žive u strahu, a da to pokazuje ne samo ovaj događaj nego i napadi na učenike srpske nacionalnosti kada idu u školu. Kazao je i kako je broj napada na građane srpske nacionalnosti puno veći nego što policija ima zabilježeno jer mnogi od njih te napade ne prijavljuju policiji. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
17:07 07.03.2021.

Prvo pohapsite sve ratne zlocince koji su sudjelovali u zlocinima na srpskoj strani, a koji slobodno secu Vukovarom i smiju se svojim zrtvama u lice, pa onda pricajte o nultoj toleranciji na nasilje

BB
branimir.bauer.9
17:17 07.03.2021.

Zašto Srbi inzistiraju na posbenim školama? Pridonosi li to zbližavanju generacija?

Avatar MK3
MK3
16:54 07.03.2021.

A kakva je to poruka? ...za sada je to vandalizam - neznam kakvoj "manjini" taj auto pripada. Bunjevce odvajati od hrvatsjog Naroda je napad na manjini i to od strane Republike Srbije - a ova akcija paravana samo da se to prikrije.