PRIJETI JOJ SMRT

Ravnateljica škole optužena za trovanje 23 učenika

Foto: Reuters/PIXSELL
Ravnateljica škole optužena za trovanje 23 učenika
22.10.2013.
u 11:38
Posumnjavši u kvalitetu hrane, školski kuhar upozorio je ravnateljicu, no ona mu je odbrusila: ''Šuti i serviraj!!''
Pogledaj originalni članak

Indijske vlasti podnijele su danas optužnicu protiv ravnateljice osnovne škole Meene Devi i njezina supruga Arjuna Raija koje terete za smrt 23 djece u dobi od pet do 13 godina.

Djeca su preminula u srpnju ove godine u okrugu Saran na jugu zemlje nakon što su u školskoj kantini pojela ručak u kojem je bio pesticid, piše The Wall Street Journal.

Policijska istraga pokazala je da je pesticid u školskim prostorijama držao ravnateljičin suprug Rai koji obnaša funkciju zastupnika opozicije u indijskom parlamentu. Školski kuhar greškom je sredstvo namijenjeno za poljoprivredu upotrijebio tijekom pripreme hrane. Shvatio je da s hranom nešto nije u redu jer je imala čudnu boju i neobičan miris. Upozorio je ravnateljicu, no ona mu je odbrusila: ''Šuti i serviraj tu hranu!''

>>Pili kubanski 'rum': 7 osoba umrlo od trovanja metilnim alkoholom

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.