OPTUŽNICA

Ravnatelj škole uzeo nezakonito 510.000 kuna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ravnatelj škole uzeo nezakonito 510.000 kuna
24.01.2015.
u 23:00
Pazmana se tereti da je naredio da se njemu, pojedinim nastavnicima i osoblju uz plaću isplaćuje i novac za koji nije postojao nikakav pravni temelj
Pogledaj originalni članak

Protiv bivšeg ravnatelja Graditeljske škole Čakovec Zorana Pazmana (64) Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Tereti ga se da je od prosinca 2009. do ožujka 2012. godine kao ravnatelj bez suglasnosti Ministarstva i Županije kao osnivača škole, bez odluka Školskog odbora, naredio da se njemu, pojedinim nastavnicima i osoblju uz plaću isplaćuje i novac za koji nije postojao nikakav pravni temelj.

Novac iz riznice trošio je za plaćanje čistača, kuhara, domara i ložača koji su morali raditi više nego što je pisalo u ugovoru. Tako je za sebe, zaposlenike i vanjske suradnike škole, kako tvrde u DORH-u, nezakonito pribavio 510.000 kuna. U mjesečnim obrascima koje je dostavljao Ministarstvu tijekom 2010. upisivao je veće iznose od onih koji su bili isplaćeni.

>> Bivši načelnik Vrbnika oslobođen optužbi za zlouporabu položaja

>> Policajci opraštali prometne prekršaje za hranu, piće i drva

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar deziderij
deziderij
07:30 25.01.2015.

Kako to puno ljepše zvuči kad mu ovo piskaralo tepa : "Ravnatelj škole uzeo nezakonito ...." eto nije ukrao nego uzeo nezakonito, nije gov.. nego se pas pos...

KA
kafka
23:21 24.01.2015.

Neka novac vrati!

VV
Vrazje Vjestice
09:19 25.01.2015.

ravnatelji škola trebali bi biti nekakvi moralni uzori, kakvu ovaj poruku šalje učenicima? kradite i lažite i bit će para... sramota i dno dna