ostavka

Ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan podnio ostavku

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan podnio ostavku
30.07.2012.
u 11:25
Za vršitelja dužnosti ravnatelja predložen je Miljenko Vahtarić, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za financijska pitanja i međunarodnu suradnju
Pogledaj originalni članak

Nakon kritika da u vrijeme smanjenog proračuna i presahlih inozemnih donacija Hrvatski centar za razminiranje raskošnu upravu mora zamijeniti manjom i učinkovitijom, ravnatelj  HCR-a Zdravko Modrušan podnio je zahtjev za razrješenje. On je prije tjedan dana u sisačkom sjedištu centra sazvao djelatnike i priopćio im svoju odluku, zahvalio na suradnji i ostvarenim rezultatima, uz apel da i dalje predano rade bez obzira na njegov zahtjev. Kako je potvrdio predstojnik i glasnogovornik HCR-a Mladen Crnković, ravnatelj Modrušan zahtjev za razrješenje podnio je iz osobnih razloga.

Već na prvoj sjednici Upravnog vijeća HCR-a u novom sazivu, koju je za prošli četvrtak sazvala novoimenovana predsjednica prof. dr. Dijana Pleština, dnevni red  nadopunjen je prijedlogom Vladi RH za razrješenje Zdravka Modrušana. Ujedno je za vršitelja dužnosti ravnatelja predložen Miljenko Vahtarić, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za financijska pitanja i međunarodnu suradnju.

Inače, Modrušan, hrvatski branitelj i 80-postotni ratni vojni invalid, za ravnatelja HCR-a je imenovan 17. studenoga 2010. godine. Kako je sam izjavio, posao je obavljao bez većih problema te je izrazio uvjerenje da Hrvatska može biti razminirana do 2019. godine, kako je to u nacionalnom programu predvidio Hrvatski sabor.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
12:48 30.07.2012.

koliko je Hrvatska vlada u zadnjih 10-ak godina dobila novaca od strani donatora i raznih institucija,mogla je dosad razminirat Hrvatsku,Angolu,Nigeriju............. gdjesu novci?????????