Odgovorio Stričaku

Ravnatelj bolnice ponudio mandat na raspolaganje, tvrdi da nije na godišnjem

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Ravnatelj Nenad Kudelić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Ravnatelj Nenad Kudelić
14.06.2021.
u 14:49
Župan Anđelko Stričak danas danas je optužio ravnatelja Kudelića da je otišao na godišnji odmor, dok nedostaje novac za plaće
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić odgovorio je na prozivku župana Anđelka Stričaka koji je danas rekao da nedostaje novac za plaće, a ravnatelj je otišao na godišnji odmor. U priopćenju koje je poslano iz bolnice navodi se da je tijekom današnjeg prijepodneva u bolnici ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić održao jutarnji sastanak sa svojim suradnicima, nekoliko radnih sastanaka u Upravi bolnice te je obavljao operativni zahvat.

"Opća bolnica Varaždin posljednjih osam mjeseci zbog bitno promijenjenih uvjeta poslovanja, uzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19, u prihodovnoj strani ostvaruje nedostatna sredstva za svoje poslovanje te tako između ostaloga i za isplatu plaća. Zbog takve situacije Opća bolnica Varaždin obvezna je mjesečno obavještavati osnivača o nedostatku sredstava. Također uobičajeno uz podršku Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ostvaruje potrebna sredstva za redovnu isplatu plaća, a što očekujemo sa sutrašnjim danom 15. lipnja 2021. godine.

Ovim putem ravnatelj Nenad Kudelić obavještava da je njegov mandat na raspolaganju županijskoj vlasti, a što on smatra svojom obvezom nakon promjena koje su nastupile", piše u priopćenju.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Hrastić o zaštićenim najmoprimcima: Država štiti ljude koji su u Jugoslaviji nasilno ušli u naše stanove

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
15:51 14.06.2021.

nije li posao županije osigurati novac za bolnicu? možda grada? tko je vlasnik i osnivač bolnice taj treba i paziti na novac za nju.