Uhvatili ga u Bernu

Ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić uhićen na temelju srpske tjeralice

Foto: screenshot/youtube
Ratni zapovjednik Srebrenice Naser Orić uhićen na temelju srpske tjeralice
10.06.2015.
u 16:55
Interpol Beograd raspisao je međunarodnu tjeralicu za Orićem i Meholjićem zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine
Pogledaj originalni članak

Ratni zapovjednik Srebrenice, Naser Orić, uhićen je danas u Bernu, potvrdila je za Klix njegova odvjetnica Vasvija Vidaković.

Orić je uhićen na putu u Švicarsku gdje je, navodno, trebao prisustvovati obilježavanju dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici.

Haag ga oslobodio, Srbija podigla optužnicu

Uhićen je na temelju tjeralice koju je izdala Srbija. Interpol Beograd raspisao je međunarodnu tjeralicu za zapovjednicima obrane Srebrenice Orićem i Hakijom Meholjićem u veljači 2014. godine zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Iako je Nasera Orića Haaški sud oslobodio svake odgovornosti za ratne zločine u BiH protiv Srba, Srbija je ipak za njim raspisala tjeralicu.

>>Orića planirali uhititi u Srbiji jer BiH i Srbija ne izručuju svoje osumnjičene

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:12 10.06.2015.

Srbi su u Prijedoru i po RS-u izdale naredbu putem lokalnog radija 31.05.1992. kojom se naređuje nesrpskom stanovništvu da obilježi svoje kuće bijelim zastavama i da pri izlasku iz kuća stave bijele trake oko rukava. Čiji je ishod bio da su pobili 94% Hrvata i Bošnjaka po RS-u. Bio je to prvi put od 1939. i nacističkog proglasa po kojem su poljski Židovi morali nositi žute trake s plavom Davidovom zvijezdom oko rukava. I oni slave dan RS-a kada je napravljen najveći pokolj, narod bez srama, imaju prave temelje svoje Genocidne i tražit druge da se sude!

Avatar cera
cera
17:23 10.06.2015.

ma kakvog oni milicajca izigravaju,nemogu da vjerujem. Pa ljudi ovo je preko svake mjere da srbija izdaje tjeralice za nekim iz druge države. Pa čovjek oslobodjen iz haga. Strašno. Kineski zid odma počet zidat,malo viši nego u kini

OB
obican
17:28 10.06.2015.

Markane, prvo završi osnovnu školu, nauči čitati i pisati sa razumijevanjem i nemoj zamarati ljude sa svojim homofobnim mišljenjem