ZLOUPARABA POLOŽAJA

Raspudić priznao da je štitio utajivače poreza pa se nagodio s Uskokom oko kazne

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Uskok
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
17.06.2020.
u 16:21
Raspudić je uhićen u veljači 2018. godine kada je kratko vrijeme bio u istražnom zatvoru koje mu je uračunato u izrečenu kaznu.
Pogledaj originalni članak

Bivši voditelj Službe za nadzor i borbu protiv prijevara u PDV-u Ministarstva financija Radoslav Raspudić priznao je u srijedu krivnju za zlouporabu položaja i ovlasti  te se nagodio s Uskokom na zatvorsku kaznu od 11 mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro.

Raspudiću je kaznu nakon nagodbe izrekao sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić, pri čemu je okrivljeniku izrečena i mjera zabrane obavljanja službe u Poreznoj upravi u trajanju od pet godina.   

Uskok je teretio Raspudića da je od ožujka 2007. do lipnja 2017. godine u nekoliko desetaka slučajeva fizičkim i pravnim osobama omogućio izbjegavanje plaćanja poreznih obveza. Pritom Uskok nije teretio Raspudića da je uzimao mito od fizičkih i pravnih osoba kojima je omogućio plaćanje manjeg iznosa poreznih obveza.

Raspudić je uhićen u veljači 2018. godine kada je kratko vrijeme bio u istražnom zatvoru koje mu je uračunato u izrečenu kaznu.       

  

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SA
sani1
17:03 17.06.2020.

Vi ste stvarno bestidni. Ne podržavam Raspudića, ali ovo je dno dna.

DU
Deleted user
18:14 17.06.2020.

ovaj je za the raspudića mala beba