Analiza DNK otkrila

Raskomadani leš pronađen na Jarunu beogradski je diler

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
leš
Foto: MUP
cvetko
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
jarun
Foto: Juric Galoić/PIXSELL
jarun
Foto: Pixsell
jarun
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
jarun
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
jarun
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
jarun
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
jarun
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
jarun
10.03.2010.
u 10:28
Sada je najbitnije ustanoviti način na koji je Simić ubijen, kao i mjesto gdje je ubijen. Osnovan je poseban policijski tim međunarodnog karaktera.
Pogledaj originalni članak

Čovjeka, čiji je raskomadani i dekapitirani leš prije dva dana nađen na zagrebačkom Jarunu, policija je identificirala zahvaljujući policijskoj bazi DNK. Riječ je o Cvetku Simiću (44), državljaninu Srbije, čiji je nestanak njegova obitelj u susjednoj državi prijavila prije dvadesetak dana.

Uhićen u Kutini
– Identificirali smo ga zahvaljujući tome što smo njegov DNK imali u bazi u kojoj je pohranjeno 10.000 uzoraka DNK. Njegov je DNK u bazi bio jer smo ga prije nekoliko godina obrađivali zbog droge. U međuvremenu je formiran poseban policijski tim koji će se baviti ovim zločinom, jer treba utvrditi na koji je način ubojstvo počinjeno te mjesto gdje se ubojstvo dogodilo – kaže Krunoslav Borovec, glasnogovornik policije.

Borovec objašnjava da će hrvatska policija u otkrivanju svih detalja grozomornog zločina surađivati s policijama zemalja u okruženju, jer nije isključena ni mogućnost da je Simić ubijen i izvan granica zemlje. Kako doznajemo, 18. veljače na Savskoj Opatovini nađen je zapaljen mercedes koji policija dovodi u vezu s ovim događajem, a na koji način to ćemo tek doznati.

Simića je naša policija u svojim bazama imala jer je 25. listopada 2008. uhićen u Kutini, a kod njega su pretragom nađene tablete xanax. Tada je bio priveden istražnom sucu te prekršajnom koji ga je kaznio novčanom kaznom od 2000 kuna.

Simić je sa spomenutim tabletama pao samo dva dana nakon likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića, odnosno u vremenu kada je policija intezivno tragala za ubojicama te u trenutku kada je kod Siska otkrivena sigurna kuća kojom su se, kako se kasnije pokazalo, Pukanićevi likvidatori koristili kao skrovištem oružja.

>>Tko je Cvetko Simić Preletač?

To inače nije jedina poveznica između slučaja Pukanić i Simić, budući da srbijanski mediji tvrde da je Simić bio dio kriminalne organizacije okupljene oko Luke Bojovića (36), koji se smatra jednim od viđenijih vođa srbijanskih kriminalnih klanova.

Točnije, Bojović je bio dio ogranka srbijanske mafije koji je povezan s tzv. zemuncima koji su se, ne samo u Srbiji, “proslavili” brojnim zločinima, među kojima je i ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. No Bojović se dovodio i u vezu s likvidacijom Srđana Miranovića, jednog od kumova Sretena Jocića, koji je 2006. likvidiran u Podgorici.

A upravo Miranovića u svom iskazu tijekom suđenja optuženima za likvidaciju Pukanića i Franjića u više je navrata spomenuo Ratko Knežević. Knežević je kazao kako je Miranovića poznavao od djetinjstva, no nije ga vidio ni čuo do 2001., kada je kontaktirao s njim i Pukanićem.

Veze s Pukanićem
– Zaključili smo da je on bio provokator jer sve što smo govorili prenosio je mafijaškim udbašima u Crnoj Gori. On mi je rekao da je Đurović (Jocićev kum i optuženi za Pukanićevu likvidaciju, op. a.) jako opasan čovjek koji kontrolira beogradsko podzemlje, a tvrdnju da kontrolira trgovinu narkoticima nisam provjeravao – kazao je tada u velikoj sudnici zagrebačkog Županijskog suda Knežević.

Taj njegov iskaz te moguće Simićeve poveznice s ljudima koji se dovode u vezu s likvidacijama u Zagrebu zasigurno će biti jedan od tragova koji će policija slijediti u potrazi za njegovim ubojicom. Drugi, međunarodni dio istrage, vjerojatno će biti okrenut prema srbijanskim kriminalnim klanovima jer su slična ubojstva već viđena u Srbiji proteklih godina.

Kao i Simić, ubijeni su i raskomadani Darko Delić (20), Smajil Tarić (27), čija je glava nađena u parku u središtu Beograda, te Zoran Vukojević, koji je bio pokajnik na suđenju Đinđićevim ubojicama. Svi oni bili su dio srbijanskog podzemlja, imali su podeblje dosjee te su se bavili trgovinom narkoticima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 83

ZH
zhgfrfz
11:42 10.03.2010.

Prema neslužbenim informacijama Cvetko Simić ima podeblji dosje u Srbiji. Uglavnom ga vežu uz krijumčarenje droge. Prema neslužbenim informacijama Simić je bio dio skupine koja je krijumčarila drogu, KOD NAS JE VJEROJATNO BIO UVAŽENI GRAĐANIN A MOŽDA I POLITIČAR

OB
-obrisani-
10:58 10.03.2010.

Znali smo odmah da nije \"medicinar\". Sumnjali smo na mesara. Sad samo trebamo pronaći \"kasapina\".

VZ
veki_zg
11:48 10.03.2010.

jedan scumbag manje