mirando mrsić

'Radnicima koji rade u tvrtkama na poplavljenom području bit će osigurani minimalac i doprinosi'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
'Radnicima koji rade u tvrtkama na poplavljenom području bit će osigurani minimalac i doprinosi'
11.06.2014.
u 15:57
Na javnim radovima u stradalim područjima zaposleno je 1020 osoba koji čine 48 posto nezaposlenih osoba, kazao je Mrsić
Pogledaj originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je danas tijekom posjete Županje da će svi radnici koji rade u tvrtkama na područjima stradalim u poplavama u županjskoj Posavini država platiti minimalnu plaću i doprinose, a da će se stradalim tvrtkama osigurati što lakše poslovanje. Mrsić je istakao da je to pitanje otpisa zaliha zato što su uništene, naplate PDV-a i predujma poreza odnosno, odnosno, sve ono što su tražili poduzetnici.

- Sada ide ona treća faza u kojoj država treba osigurati obrtna sredstva putem kreditiranja ili fonda kako bi ti poduzetnici dobili svježi kapital da mogu kupiti strojeve, kupiti repromaterijal i krenuti s proizvodnjom. Vlada će na današnjoj sjednici donijet odluku o posebnom statusu poplavljenih mjesta u županjskoj Posavini kako bi se plaće radnika tvrtki s tog područja mogle isplatiti iz državnog proračuna, rekao je Mrsić dodajući da plaće idu izravno radnicima na njihove tekuće račune. Dodao  je da poslodavci još uvijek gledaju na koji način će se ove mjere ostvariti ali i da očekuje da će broj od trenutnih stotinjak radnika narasti na 50-ak radnika.

Naime, na tome je području djelovalo stotinjak poduzetnika. Mrsić je istakao da će za te aktivnosti biti potrebno osigurati desetak milijuna kuna.

- Na javnim radovima u stradalim područjima zaposleno je 1020 osoba koji čine 48 posto nezaposlenih osoba s stradalih područja županjske Posavine. Nadam se da će barem dio tih osoba naći stalni posao i nakon što završi obnova, rekao je Mrsić.

>>Žrtve poplava iz županjske Posavine u vukovarskom hostelu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.