Svi su testirani

Radnici ĐĐ Montaže vratili se iz Švedske, idu u karantenu

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Radnici ĐĐ Montaže vratili se iz Švedske, idu u karantenu
21.05.2020.
u 14:46
- Podsjetio bih građane koji se vraćaju iz stranih zemalja da smanje kontakte i da čim više ostanu doma - kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković
Pogledaj originalni članak

S gradilišta u Švedskoj danas (četvrtak) se u Hrvatsku vratila skupina od 15 radnika Đuro Đaković Montaže iz Slavonskog Broda. Kako je i najavljeno, putovali su u pet kombija. Odmah po prelasku granice svi radnici testirani su na koronavirus, nakon čega su upućeni u karantenu gdje će narednih 14 dana biti pod nadzorom epidemiologa. Rezulati uzetih briseva očekuju se danas u poslijepodnevnim satima ili sutra. Kako su objasnili iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, radi se o preventivnoj mjeri koja je poduzeta zato što se ne zna kakav je status tih radnika obzirom na COVID-19.

- Priča s COVID-19 još nije gotova. Ukidanje samoizolacije nije poziv ljudima da ne poštuju fizički razmak i da ne izlaze samo kada je to neophodno. Podsjetio bih građane koji se vraćaju iz stranih zemalja da smanje kontakte i da čim više ostanu doma - kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković.

U prehodnoj skupini radnika koja se s istog gradilišta vratila 2. svibnja njih devet bilo je zaraženo koronavirusom koji su prenijeli i na svojih osam bliskih kontakata. U Švedskoj je ostalo još jedanaest radnika, od kojih neki imaju određene simptome. Prema dogovoru Uprave Đuro Đaković Montaže i županijskog Stožera civilne zaštite, njihov bi povratak pod posebnim uvjetima trebao biti realiziran u idućim tjednima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.