Sreća u nesreći

Radni stroj se prevrnuo nakon aktiviranja mine, lakše ozlijeđen mladić (24)

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Radni stroj se prevrnuo nakon aktiviranja mine, lakše ozlijeđen mladić (24)
22.02.2019.
u 19:20
Mladić je radnim strojem proširivao put i u jednom trenutku aktivirao nepoznato minsko- eksplozivno sredstvo.
Pogledaj originalni članak

U minskom incidentu u petak je u Karlovačkoj županiji ozlijeđen 24-godišnjak, izvijestio je MUP, a kako se doznaje u karlovačkoj bolnici, riječ je o lakšim ozljedama koje je mladić zadobio prilikom prevrtanja radnog stroja koji je proširivao put i aktivirao minsko-eksplozivno sredstvo.

Prema riječima glasnogovornice PU Andreje Lenard, oko 15 sati je u Oštarskim Stanovima u Općini Rakovica 24-godišnjak je radnim strojem proširivao put i u jednom trenutku aktivirao nepoznato minsko- eksplozivno sredstvo. Riječ je prostoru koji nije bio minski sumnjiv.  Policija provodi očevid radi utvrđivanja svih okolnosti, a prije očevida teren je pregledao pirotehničar.

Od ravnatelja Opće bolnice u Karlovcu Ervina Jančića Hina doznaje da je pacijent ozljede zadobio prilikom prevrtanja teškog radnog stroja u kojem je bio, ali ga je stroj zaštitio od eksplozije, te nema eksplozivnih rana ni prijeloma.

Mladić se prilikom prevrtanja i okretanja radnog stroja u kojem je bio natukao i ima podljeve po cijelom tijelu, obrađen je i njegove su ozljede okarakterizirane kao lake s mogućom prekvalifikacijom na teške tjelesne, no nisu oštećeni vitalni organi i nema ni prijeloma ni otvorenih rana, rekao je Jančić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.