obrat

Radikalni Gingrich u J. Karolini pobijedio umjerenog Romneyja

Foto: AFP/Pixsell
Radikalni Gingrich u J. Karolini pobijedio umjerenog Romneyja
22.01.2012.
u 21:23
Zanimljivo je da je upravo Južna Karolina odabrala pobjednika svih utrka za predsjedničku nominaciju od 1980.
Pogledaj originalni članak

– Amerikanci osjećaju kako ih njihove političke elite već pola stoljeća prisiljavaju da prestanu biti pravi Amerikanci. Predsjednik Obama dobar je jedino u dodjeli bonova za siromašne kojih je najviše u povijesti Amerike. Ja ću to promijeniti – tim se riječima bivši predsjednik predstavničkog doma američkoga Kongresa Newt Gingrich, pobjednik republikanskih izbora u Južnoj Karolini obratio javnosti nakon što je osvojio 40 posto glasova.

Čeka se Florida

Gingrich u govoru nije previše spominjao najvećeg rivala Mitta Romneya za kojeg je većina američkih medija i analitičara do prije nekoliko dana tvrdila kako je najsigurniji kandidat za pobjedu na republikanskim predizborima, ali je istaknuo kako njegov protukandidat ima mnogo više novca za kampanju. Mitt Romney već je pobijedio na predizborima u New Hampshireu prošlog tjedna, ali mu je Iowa izmaknula za samo osam glasova i tamo je izabran Rick Santorum, bivši senator Pennsylvanije. Pred Gingrichem se nakon pobjede u Južnoj Karolini otvaraju nove šanse i sad je potpuno koncentriran na izbore u Floridi, što će se održati 31. siječnja. Zanimljivo je da je Južna Karolina odabrala pobjednika svih dosadašnjih utrka za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke od 1980. godine.

Baza desnoga krila

Pobjeda radikalnijeg Gingricha nad umjerenijim Mittom Romneyem mogla bi biti ključna za nastavak izbora jer u Južnoj Karolini dominiraju bijeli evangelici, koji su baza desnoga krila republikanske stranke. S druge strane, Florida je država s jednom od najvećih stopa nezaposlenosti u SAD-u i stoga će predizbori 31. siječnja pokazati smjer kojim žele krenuti republikanski birači. Predsjednički predizbori u republikanskoj stranci najvjerojatnije će se koncentrirati na Gingricha i Romneya.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ZI
zimkor
06:06 23.01.2012.

Normalno za ljude koji ne podnose Amreiku i zapadnu kulturu, za njih je svaki normalan kandidat za predsijednika debil .U stvari Gingrich bas kao i Romney su dva jako dobra i inteligentna kandidata za jednog od njih cu da glasam.

OB
-obrisani-
06:33 23.01.2012.

ha ha ha Sada ja ne podnosim zapad i njihovu kulturu.Odrastao sam uz americku kulturu muziku i filmove a radio sam 12 godina za njih,tako da samo debil moze reci da ih ja ne podnosim.Samo vecina amerikanaca smatra ovog kretenom kao sto je bio i George W,Bush koji je najjacu zemlju svijeta doveo do ruba bankrota. Kazu da sto 100 pametnih napravi jedna budala moze pokvariti,A sve sto su 44 pametna americka predsjednika stvarala u zadnjih 200 godina jedan debil kao Bush je to skoro unistio za samo 8 godina.A Newt je cini mi se njegov duhovni nasljednik.A mislim da Amerika ne moze dozvoliti jos jednog kao Bush,jer to znaci propast kao sto je propao i Rim koji je sam sebe unistio. A i kako nije debil covjek koji za jedan visemilionski narod kaze da je izmisljen,\"invented\"kao da oni ne postoje

OB
-obrisani-
21:49 22.01.2012.

Izgleda da je Clinton bio zadnji pametni americki predsjednik,jos ako ovaj debil dodje na vlast ode i Amerika i svijet u propast